
BATMAN KÖYLERİNİN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI
Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı 12 köyde 20 günden uzun bir süredir yaşanan sorun ile ilgili olarak DEVA Partisi Batman İl Başkanlığı’ndan bir heyet bölgede incelemelerde bulunmuştu.
DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Batman İl Başkanı Melik Müjdeci’den görüş alarak, mecliste Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanının yanıtlaması istemiyle Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı 12 köyünde 20 günden uzun bir süredir yaşanan su ve elektrik kesintisi için soru önergesi verdi.
Verilen soru önergesinde, “Batman iline bağlı Kozluk ilçesindeki Yeniçağlar, Karpuzlu, Bacak, Samanyolu, Yenidoğan, Parmakkapı, Kaletepe, İnallı, Yeşilöz,Taşlıdere, Hürriyet, Kavakdibi köylerine içme suyu ve tarımsal sulama suyu hizmeti götürülmemektedir. Bu köylerdeki evlere su hizmeti sunulmamıştır. Söz konusu köylere su hizmetinin götürülmemesi nedeniyle köylüler tarafından kuyulardan veya yakınlardaki barajlardan su çekebilmek için köyün ortak sayacına bağlanan dinamolar vasıtasıyla sürekli elektrik tüketmek zorunda kalmaktadır. Dinamonun sürekli çalışması nedeniyle milyon liralarca elektrik faturaları çıkmıştır. Bu faturaların da ödenememesi üzerine köylerin elektriği kesilmiş ve dolayısıyla suya erişim ulaşılamaz hale gelmiştir. Yakınlardaki bir su kanalından kovayla su almaya çalışan 16 yaşındaki bir gencimiz ise ne yazık ki boğulmuştur. Kamu hizmetlerinde aksama olması ve bu durumun halkın sağlık, huzur ve esenliğini hayati derecede olumsuz etkilemesi halinde il valisinin tarafından kamu hizmetinin oluşturulması gerekmektedir. Batman valiliği söz konusu köylere su hizmetinin sunulmaması sorununu çözmekle yükümlüdür.” ifadeleri kullanıldı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanının yanıtlaması istemiyle 3 soru önergesi veren DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, “Söz konusu köylere Batman İl Özel İdaresi tarafından neden su hizmeti sunulmamaktadır? Köylüler suya erişebilmek için neden dinamolar vasıtasıyla yüksek miktarda elektrik harcamak zorunda bırakılmaktadır? Aşırı yüksek elektrik faturalarında yapılandırma yapılması için girişimde bulunulacak mıdır?” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01FESTİVALLER SERİSİ DEVAM EDİYOR
- 02“TARIM VE HAYVANCILIK BİTME NOKTASINDA”
- 03RAMANLI’DAN GENÇLERİN BİLİNÇLİ OLMASINA VURGU
- 04KAYIP YAKINLARI, BORAN İÇİN BULUŞTU
- 05ANAVATAN PARTİSİ’NDEN BATMAN’A TEŞEKKÜR MESAJI
- 06Batman İş Dünyası Berlin’de temsil edildi
- 07Kardelen mahallesindeki yangında 1 kişi hayatını kaybetti
- 08Medical Point Batman’dan Meme Kanseri Farkındalığına Dair Anlamlı Etkinlik
- 09
- 10GERCÜŞ’TE FESTİVAL RÜZGÂRI ESTİ
- 11Karaköy - Şaap Vadisi antik yolu asfalt çalışmaları tamamlandı
- 12BATMAN BELEDİYESİNDEN ERKEN TEŞHİS SEFERBERLİĞİ
- 13ÖĞRENCİLER PETROL FIRIN ÜRETİM TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ
- 14Batman Sivil Toplum Kuruluşlarından Gazze için ortak açıklama
- 15EKMEN, “DEVLET, ÇİFTÇİNİN İŞÇİLİK YÜKÜNÜ PAYLAŞMALI”
Henüz Yorum yok