
‘Kayıt parası almak suçtur’
Eğitim Sen Batman Şubesi, yeni eğitim-öğretim yılı için velilerden kayıt parası alındığını ileri sürerek, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Yapılan açıklama şöyle “2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 17 Eylül 2018 tarihi i itibarıyla başlayacaktır. Ancak veliler çocuklarının iyi bir eğitim almaları telaşı içerisinde okullara başvurduklarında Hala eski Alışkanlıklarını terk etmemiş bazı okul idarecileri tarafından veliler Kayıt parası vermeye zorlanmakta yada; Ders dışı yardımcı kaynak alımı adı altında gereksiz masraflara zorlamaktalar. Özellikle vatandaşın alım gücünün son derece düştüğü bir dönemde bu tür dayatmalar asla kabul edilemez. Ancak velilerimizi zorda bırakan bu hususlar ile ilgili veliler bizlere şikâyetlerini iletmekteler.
‘KAYIT PARASI ALAN İDARECİLER VAR’
Ayrıca Bazı okullarda Özellikle ilkokul 1.Sınıfa çocuğunu kayıt eden veliye istediği öğretmeni seçme yada oluşturulan özel Sınıfa çocuğunu kayıt etmesi karşılığında, okul aile birliği hesaplarına bağış yapmaya zorlandıkları duyumlarını da almaktayız. Okullarda öğretmenleri başarılı öğretmen başarısız öğretmen diye niteleyen çocukları ailenin alım gücüne göre sınıflandıran bu yaklaşımı kınadığımızı tekrar belirtmek istiyoruz. İl Valisinin ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu konuda okul idarelerini uyarmalı ve vselilere zorluk çıkaran, gereksiz masrafa zorlayan idareciler ile ilgili bir an evvel soruşturma açmalıdır.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AĞAÇLARDA FORM BUDAMASI
- 02‘SİVİL TOPLUM’UN YENİ MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
- 03BATMAN’DA ASAYİŞ OLAYLARINDA %30 AZALMA
- 04HASANKEYF’TE YAŞLILAR GÜNÜ ZİYARETİ
- 05"SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN PEDAL ÇEVİRİYORUZ"
- 06BATMAN’DA KURUMSAL İLETİŞİM GÜÇLENİYOR
- 07UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 11 KİŞİ TUTUKLANDI
- 08Milletvekili Nasıroğlu, “Batman büyükşehir olma yolunda ilerliyor”
- 09BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK İÇİN BULUŞTULAR
- 10Başkan Kaplan, “Sosyal konut projesinde esnafa pozitif ayrımcılık yapılmalı”
- 11İNOVATİF BÜFE VE TEMİZ TUVALET PROJESİ YAYGINLAŞIYOR
- 12MÜSİAD BATMAN’DAN DOST MECLİSİ TOPLANTISI
- 13YENİ NESİL OTOBÜS DURAKLARININ KURULUMU BAŞLADI
- 14DİCLE NEHRİ’NDE KAÇAK AVCILIĞA GEÇİT YOK
- 15BATMAN’DA “SUMUD’A SELAM, İSRAİL’E LANET” MİTİNGİ
Henüz Yorum yok