Sason'da yeni devlet hastanesinin temeli atıldı
Helkıs Dağı eteklerinde kurulmuş eski bir yerleşim yeri olan yaklaşık 30 bin nüfuslu Batman'ın Sason ilçe merkezinde hizmet veren devlet hastanesinin yetersiz kaldığını 3 yıl önce Sasonlular İLKHA aracılığıyla dile getirmişti.
Bir sağlık ocağı statüsünde olduğu dile getirilen Sason İlçe Devlet Hastanesi'nin yanında, 50 yatak kapasiteli Yeni Sason Devlet Hastanesi için temel atma töreni gerçekleştirildi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Batman Valisi Hulusi Şahin'in açılış konuşmalarının ardından davetlilerin de katılımıyla temel atma töreninin açılışı yapıldı.
Sason halkına daha kaliteli ve modern sağlık hizmeti sunmak istediklerini söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, "16 bin 353 metrekare kapalı alan üzerine 3 bin 156 metrekare oturum alanı olan hastane, 50 yataklı olup bodrum, zemin, 3 katlı olarak ve 16 dairelik lojmandan oluşmaktadır. Bir bloktan oluşan hastanede 3 ameliyathane, 4 yataklı yoğun bakım servisi, hemodiyaliz ünitesi, 15 poliklinik, 3 diş ünitesi, 3 doğumhane, yeterli kapasitede laboratuvar ve röntgen ünitelerini bünyesinde bulundurmaktadır." dedi.
Sason halkı ve kendileri için mutlu bir gün olduğunu söyleyen Vali Hulusi Şahin, "Sason'umuzun ihtiyaç duyduğu önemli bir yatırımın temelini atıyoruz. 34 milyon TL önemli bir yatırım. Sağlık yatırımları devam ediyor ve edecektir. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Hayırlara vesile olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.
Törene, Batman Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Sason Kaymakamı Abdullah Özadalı, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar, Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, kamu kurum müdürleri, sağlık yöneticileri ve personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 02TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 03BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI
- 04BAKAN TEKİN’E ZİYARET
- 05SASON’DA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ AKADEMİK DESTEK BAŞLADI
- 06VEKİL RAMANLI “EĞİTİM SİSTEMİ KALIPLARDAN ARINDIRILMALIDIR”
- 07PARKLARA 694 OYUN GRUBU KAZANDIRILDI
- 08NİSAN AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 09MOR AHO’DA ANLAMLI BULUŞMA
- 10İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 11İHD : “Tecrit Uygulamaları Son Bulmalı”
- 12MEB Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baran’dan Batman’a Ziyaret
- 13BESO’DAN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
- 14BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
- 15KAPANAN KÖY YOLLARI KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇILDI




Henüz Yorum yok