“Yerel medya demokrasinin can suyudur”
“Yerel medya demokrasinin can suyudur”
Batman Basın Konseyi 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, sansürün kaldırılmasını kutlarken tasarruf tedbirleri ile sansürün yeni bir şekliyle karşı karşıya kalındığına dikkat çekildi.
Batman Basın Konseyi Yönetim Kurulu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada “24 Temmuz’u artık bayram olarak kutlamaktan uzaklaştık. Basına uygulanan tasarruf tedbirleriyle yerel gazeteler hızla kapanmaya gidiyor. Yerel medya demokrasinin can suyudur, yerel medya yaşatılmalıdır” denildi.
“SANSÜRÜN YENİ BİR ŞEKLİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"
24 Temmuz 1908'de Anayasanın yeniden yürürlüğe girmesinden sonra çıkan gazetelerin, gazeteciler tarafından sansür memurlarına verilmeden, çıkarıldığı bir gün olması dolayısıyla ‘Basın Bayramı’ olarak kabul edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada şöyle denildi:
“24 Temmuz sansürün kaldırıldığı gün olduğu için basın bayramı olarak kutlanmaya başlandı. Fakat tasarruf tedbirleri kapsamında yerel gazetelerin kendini besleyememesi nedeniyle birçok meslektaşımız gazetelerini kapatmak zorunda kaldı. Birçok gazete de kapanma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Günümüz şartlarında bu durum sansürden farksız bir hal almıştır.”
“GAZETELER HIZLA KAPANMAYA GİDİYOR”
Açıklamanın devamında şu görüşlere yer verildi: "Dünyada ve ülkede yaşanan ekonomik gelişmelerden en çok etkilenen meslek grubu basın oldu. Yerel medya kuruluşları var olma ve yaşam mücadelesi vermektedir. Sağlıklı bir medyaya ulaşmak için ekonomik bağımsızlık kaçınılmazdır. Yerel medya, demokrasinin can suyudur. Yapılan düzenlemeler, yayınlanan genelgeler ile yaygın basının can damarı olan yerel basın ayakta kalmakta güçlük çekiyor. Basına uygulanan tasarruf tedbirleriyle yerel gazeteler hızla kapanmaya gidiyor. Uygulamaya konan tasarruf tedbirler tekrar gözden geçirilmelidir ve yerel medyaya daha fazla destek sunulmalıdır. Maalesef bugün gazetelerin kapandığı, gazete emekçilerinin işsiz kaldığı bir günde, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlamaya değil, kutlayamamaya devam ediyoruz.”
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“BAYRAMLAR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN EN GÜÇLÜ SEMBOLÜDÜR”
- 02BAKAN ŞİMŞEK VE KAYA’DAN BATMAN TEŞKİLATINA EKONOMİ SUNUMU
- 03BELEDİYE, YOLDA OLAN VATANDAŞLARI MİSAFİR ETTİ
- 04BELEDİYE VEZNELERİ BAYRAMDA DA AÇIK OLACAK
- 05BELEDİYE BAYRAM TEMİZLİĞİNE ERKEN BAŞLADI
- 06CANALP: GÖNÜLLERE DOKUNMAYI İHMAL ETMEYELİM
- 0718 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENLE KUTLANDI
- 08“300 BİN VATANDAŞIMIZI İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTURDUK”
- 09YETİM ÇOCUKLARA ANLAMLI DESTEK
- 10KIZILAY RAMAZAN BOYUNCA 3 BİN AİLEYE ULAŞTI
- 11BAYRAM NAMAZI SAATİ BELLİ OLDU
- 12MEZARLIKLARA EK SEFER KARARI
- 13EVLİLİK KREDİSİ ALAN ÇİFTLERE EĞİTİM DESTEĞİ
- 14OTELDE UYUŞTURUCU TİCARETİNE DARBE
- 15PEKDEMİR BATMAN’DA GENÇLERLE İFTARDA BULUŞTU




Henüz Yorum yok