Batman'da görevden alınan 782 kişiden 200'ü tutuklandı
15 Temmuz'daki ABD destekli darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde FETÖ/PDY bağlantılı kurum ve kişilerle ilgili devam eden soruşturmalar kapsamında, Batman'da bu güne kadar hakkında işlem yapılarak görevden uzaklaştırılan 782 kamu personelinden 200'ü tutuklandı.
Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 669 ve 670 sayılı KHK ile ilde 88 kamu personeli, 672 sayılı KHK ile 287, 675 sayılı KHK ile 86, 677 sayılı KHK ile 89, 679 sayılı KHK ile 67 personel, 683 sayılı KHK ile 2 personel ve 686 sayılı KHK ile 39 personel olmak üzere toplam 658 kamu personelinin görevinden ihraç edildiği belirtildi.
Açıklamada, görevden ihraç edilenlerden 284’ü Emniyet, 216’sı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 25’i askeri personel ve 133’ü ise diğer kamu kurumu ve kuruluşlarında görevli olduğu bildirildi.
Valilik açıklamasında, “İlimizde terör örgütleri soruşturması kapsamında 782 kamu personeli görevinden uzaklaştırılmış, bunlardan 200 kişi tutuklanmış, 79 kişi ise adli kontrol ile serbest kalmıştır. Tutuklananlardan biri Vali Yardımcısı, biri İlçe Yazı İşleri Müdürü, 16’sı askeri, 127’si Emniyet, 37’si Adliye, 15’i İl Milli Eğitim Müdürlüğü, biri İl Özel İdare, biri Defterdarlık ve biri de Kamu Hastaneleri Genel Sekreterlik Personelidir. Son olarak ilimizde 686 sayılı KHK ile 39 kamu personeli görevinden ihraç edilmiştir. İhraç edilenlerden 2’si Batman Valiliği, 4’ü İl Emniyet Müdürlüğü, 8’i İl Jandarma Komutanlığı ve 25’i ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü Personelidir.” denildi.
Kentte 108 kamu personelinin ise tekrar görevine iade edildiği ifade edilen açıklamada, KHK’ler kapsamında 15 dernek, 4 özel okul, 4 yerel basın bir televizyon ve bir radyo kapatılıp, KHK’ler ile bir dernek ve 2 yerel basın kuruluşunun ise açıldığı kaydedildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN VE TATVAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU
- 02ÖĞRENCİ VE MEZUNLAR BİR ARADA
- 03MİNİK ÖĞRENCİLER İÇİN KUR’AN’A GEÇİŞ TÖRENİ
- 04ODUNCU: İNTİHARLAR VE KALP KRİZLERİ ARTIYOR
- 05CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PETROLSPOR’U KUTLADI
- 06RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU: 2 KİŞİ TUTUKLANDI
- 07ŞANSİ “70 BİN ÜYEMİZİN TAMAMINA ULAŞACAĞIZ”
- 08BARAJLAR İÇİN ALARM
- 096 GOLLÜ MAÇTA KAZANAN ÇIKMADI
- 10TÜM BİRİMLER TEYAKKUZDA!
- 11PETROLCİTY’DE BÜYÜK ÇEKİLİŞ
- 12ŞEYH SÜLEYMAN BAĞDU DAVASI KARARA BAĞLANDI
- 13Batman Çayı’na giren 2 çocuktan biri boğuldu
- 14ŞEHİR GİRİŞLERİNDE ÇEVRE VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI
- 15TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”




Henüz Yorum yok