
Tarihi saray restore edilmeyi bekliyor
Batman merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta olan Danalı (Zêrcîl) köyünde Cumhuriyet döneminden önce Osmanlı zamanında Sînîkâ Aşiret lideri tarafından yaptırıldığı belirtilen tarihi saray restore edilmeyi bekliyor.
Danalı köyü ile beraber 6 köyde bulunan Sînîkâ Aşireti mensupları Danalı’da dedelerinden kendilerine kalan tarihi sarayın restore edilerek turizme kazandırılmasını istediler.
Tarihi saray ile ilgili bilgi veren Danalı köyü sakinlerinden ve Sînîkâ Aşireti mensubu Hüseyin Namlı (66), “Bu saray Sînîkâ Aşiret Lideri Hêsênê Îbrahîm’e (Hêso) aittir. 120 yıl önce bazı kötü insanlar tarafından aşiret reisimize bir iftira atıldı. Yapılan iftira yüzünden askerler köyü bastı. O döneme ait silahlarla saray vuruldu ve yıpranmaya başlandı. Aşiret reisi tarafından saray sonradan yeniden tamir ettirildi. Aşiret reisi vefat ettikten sonra çocukları sarayda yaşadı. Yaklaşık 50 yıl öncesine kadarda sarayda yaşayanlar vardı. Fakat şu an atıl durumdadır.” dedi.
Namlı, “Köyümüzde tarihi olarak sadece dedemizin bu sarayı var. Sarayda çok tahrip olmuş ve yok olmaya doğru gidiyor. Restore etmeye gücümüz yetmiyor. Yetkililerden destek bekliyoruz. Bu tarihi sarayın restore edilip turizme kazandırılmasını istiyoruz. Restore edilmesiyle köyümüzde tarihi bir mekân olacak ve tarihi bir mekân korunmuş olacak.” şeklinde konuştu.
Tarihi sarayın restore edilerek turizme kazandırmasını isteyen yöre halkı, yetkililerin taleplerine yanıt vermesini istiyor.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İLUH BULVARI’NIN AÇILIŞINI BAKAN ŞİMŞEK GERÇEKLEŞTİRDİ
- 02PETROLSPOR DURUDURULAMIYOR
- 03İŞYERLERİNE KAÇAKÇILIK BASKINI!
- 04“Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor”
- 05BATMAN'DA ANAVATAN PARTİSİ RÜZGARI : ÇELEBİ BATMANLILARLA BULUŞTU
- 06ŞEHİR TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK BULVAR HİZMETE GİRDİ
- 07BAKAN ŞİMŞEK’TEN AÇILIŞ ZİYARETİ
- 08İŞİTME ENGELLİ KADINLARA ÖNCÜ EĞİTİM
- 09Engelliler Spor Kulübü’nde 7. Olağan Kongresi yapıldı
- 10Batman Vakfı Ankara’da seçime gitti
- 11Şehmus İnsel, 99’dan bu yana kayıp!
- 12AK PARTİ’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 13JANDARMADAN 30 İLDE BÜYÜK OPERASYON
- 14TRAFİK DÜZENLEME VE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 15DAİRE BAŞKANLIĞI HEYETİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
Henüz Yorum yok