
EKİNCİ KELEHA BABEK’İ DİYARBAKIRLI EDEBİYATÇILARA ANLATTI
iyarbakır da bulunan “Komeleya Wêjekarên Kurd” şubat ayı kitap okuma ve değerlendirme toplantısını Batmanlı yazar Nihat Ekinci’nin yeni çıkan romanı “Keleha Babek’e” ayırdı. Sultan Yaray’ın başkanlığını yaptığı dernek Kürtçe yazan yazarların kitaplarını okuma grupları aracılığı ile değerlendirirken aynı zamanda üyelerinden oluşan okur grubu kitabı her yönüyle değerlendirmeye alarak eleştirilerini dile getiriyor.
“KELEHA BABEK AMED SURLARINDAYDI”
Yazar,Editör, yayıncı ve edebiyatseverlerden oluşan grup tarafından şubat ayı için değerlendirmeye alınacak kitap olarak Batmanlı Yazar Nihat Ekinci’nin J/J yayın evinden çıkan Keleha Babek kitabı seçildi. Yayıcı Azad Zal ve Yazar Nihat Ekinci’nin katılımı ile Diyarbakır Komeleya Wêjekarên Kurd ‘de (Kürd Edebiyatçılar Derneği) gerçekleşen buluşmada Kitap; dil,örgü,tarihsel durum,anlatım tekniği, yazım tekniği ve konulara yaklaşım tarzı açılarından geniş bir değerlendirmeden geçirildi.
Buluşmada Yazar kitabı hakkında gelen sorulara tek tek cevap verirken edebiyatseverler de kitabın değerlendirmesini yaparak görüşlerini dile getirdiler. Konu ile ilgili değerlendirme de bulunan Ekinci: “Keleha Babek’i Amed Surlarına anlattık yada Amed Surları kelaha Babek’i gözden geçirdi diyebileceğimiz bir çalışma gerçekleşti. Arkadaşlar kitapla ilgili görüş, övgü ve eleştirilerini dile getirdiler. Bizde kendimize göre sonuçlar çıkardık. Yararlı bir çalışma oldu devamını dilerim” dedi.
J/J yayınları tarafından çıkarılan Keleha Babek Kitabının editörlüğünü de Yazar- çevirmen Muhsin Özdemir yapmıştı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01GERCÜŞ’TE FESTİVAL RÜZGÂRI ESTİ
- 02Karaköy - Şaap Vadisi antik yolu asfalt çalışmaları tamamlandı
- 03BATMAN BELEDİYESİNDEN ERKEN TEŞHİS SEFERBERLİĞİ
- 04ÖĞRENCİLER PETROL FIRIN ÜRETİM TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ
- 05Batman Sivil Toplum Kuruluşlarından Gazze için ortak açıklama
- 06EKMEN, “DEVLET, ÇİFTÇİNİN İŞÇİLİK YÜKÜNÜ PAYLAŞMALI”
- 07KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE FARKINDALIK ÇALIŞMASI
- 08Belediyede fidan dikim mevsimi başladı
- 09“Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı” toplantısı yapıldı
- 10DÜNYA HASTANESİ’NDE SEREBRAL PALSİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ
- 111.399 KG SERA GAZI SALINIMI ÖNLENDİ
- 12Batman Müftülüğü'nden engellilere destek
- 13HOLLANDALI SÜRYANİ HEYETİ MOR KURYAKOS’U GEZDİ
- 14“İKTİDAR GAZZE KONUSUNDA SAMİMİ DEĞİL”
- 15TPAO BATMAN PETROLSPOR ATLETİZM SEÇMELERİNE İLGİ
Henüz Yorum yok