
“İluh Deresi’nin ıslah edilmesini istiyoruz”
2 köy ve 12 mahalleden geçerek Batman Çayı’na akan İluh Deresi’nde ıslah çalışmalarının yapılmaması tepki çekiyor.
Derenin 2006 yılında taşması sonucu meydana gelen selde 8’i çocuk 11 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Batmanlılar, deredeki kirlilik ve bariyer eksikliği gibi sorunların çözümünü beklediklerini söylediler.
Derenin her yönüyle ıslah edilmesini isteyen Fahrettin Biçen, “İluh Deresi rezilliktir. Vatandaşlar olarak perişan olmuşuz. Derenin ıslah edilmesini istiyoruz. 2006 yılında bir sel felaketi yaşandı. İnsanlar öldü, evlerimiz sular altında kaldı. Her an bir sel yaşanabilir korkusuyla yaşıyoruz. Her şey bir yana dere çöpten ve pislikten geçemiyor. Bir an önce buraların temizlenmesini istiyoruz.” dedi.
Yaklaşık 4 yıl önce şehre taşındıklarını belirten Cüneyt Şut, dereninin kötü kokusundan kurtulamadıklarını ifade etti.
Çevrenin bariyerle korunmaması nedeniyle onlarca aracın dereye düştüğüne değinen İdris Aslan ise “Çevre sakinleri ve buradan gecen insanlarımız çok rahatsız oluyor. Bariyersiz olduğundan her zaman kazalar yaşanıyor. Yetkililer, yıllardan beridir derenin etrafını bariyer yapacaklarını ve dereyi ıslah edeceklerini söylüyorlar. Ama sadece bir kısmı bariyer yapıldı. Dere tehlike saçıyor. Her gelen siyasetçinin seçim öncesi ilk vaatleri arasında derenin ıslah edilmesi var ama bir türlü sorun çözülemedi.” şeklinde konuştu.
Hatırlanacağı üzere, 2006 yılında İluh Deresi’nin taşması sonucu meydana gelen selde 8’i çocuk olmak üzere 11 şahıs hayatını kaybetmiş, 35 mahalle selden zarar görmüştü.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“PETROLÜN BAŞKENTİ BATMAN, YATIRIMIN DA MERKEZİ OLACAK”
- 02BAŞKAN ÇİFTÇİ “ESNAFIN GÜCÜ BATMAN’IN GÜCÜDÜR”
- 03MAHALLE BAŞKANLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
- 04İL BAŞKANI ÇETİN “GAYRET GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
- 05500 YATAKLI HASTANE İNŞAATI İNCELENDİ
- 06TURGUT ÖZAL BULVARI’NDA AĞAÇ DİKİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 07İhsan Taş “Ajda Pekkan ile Bir Projede Çalışmayı Çok İsterim”
- 08TUNCELİ VALİSİ AYGÖL, VALİ CANALP’İ ZİYARET ETTİ
- 09FESTİVALLER SERİSİ DEVAM EDİYOR
- 10“TARIM VE HAYVANCILIK BİTME NOKTASINDA”
- 11RAMANLI’DAN GENÇLERİN BİLİNÇLİ OLMASINA VURGU
- 12KAYIP YAKINLARI, BORAN İÇİN BULUŞTU
- 13ANAVATAN PARTİSİ’NDEN BATMAN’A TEŞEKKÜR MESAJI
- 14Batman İş Dünyası Berlin’de temsil edildi
- 15Kardelen mahallesindeki yangında 1 kişi hayatını kaybetti
Henüz Yorum yok