Tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi toplantısı
Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından “kırsal kalkınma destekleri” kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Ticaret Borsası hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, BATSO Başkanı A. Kadir Demir, Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Ziraat Odası yetkilileri, proje danışmanları ve yatırımcılar katıldı.
Kiyas ve kurum uzmanları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 500 bin TL ile 2 milyon TL arasındaki destek hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Bilgilendirmenin ardından konuşma yapan Kiyas, bu tür projelerdeki hedefin yereldeki yatırımcıyı ve kenti kalkındırmak olduğunu söyledi.
Kiyas, “Tarıma dayalı ekonomik yatırımlar tebliğindeki amaç, doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güveninin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, milli ve milletlerarası fonların kullanımı için mahalli kapasite meydana getirmektir.” dedi.
Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi programına son başvuru tarihinin 4 Aralık olduğu bilgisini veren Kiyas, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca bu yıl tekrar kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi hibe programına çıkıldı. 500 bin TL’den 2 milyon TL’ye kadar yatırımcılar başvurabilir. Bunun yüzde 50’si tamamıyla bakanlığımız tarafından hibe olarak verilmektedir.” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN VE TATVAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU
- 02ÖĞRENCİ VE MEZUNLAR BİR ARADA
- 03MİNİK ÖĞRENCİLER İÇİN KUR’AN’A GEÇİŞ TÖRENİ
- 04ODUNCU: İNTİHARLAR VE KALP KRİZLERİ ARTIYOR
- 05CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PETROLSPOR’U KUTLADI
- 06RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU: 2 KİŞİ TUTUKLANDI
- 07ŞANSİ “70 BİN ÜYEMİZİN TAMAMINA ULAŞACAĞIZ”
- 08BARAJLAR İÇİN ALARM
- 096 GOLLÜ MAÇTA KAZANAN ÇIKMADI
- 10TÜM BİRİMLER TEYAKKUZDA!
- 11PETROLCİTY’DE BÜYÜK ÇEKİLİŞ
- 12ŞEYH SÜLEYMAN BAĞDU DAVASI KARARA BAĞLANDI
- 13Batman Çayı’na giren 2 çocuktan biri boğuldu
- 14ŞEHİR GİRİŞLERİNDE ÇEVRE VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI
- 15TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”




Henüz Yorum yok