BATMAN YEŞİL KUŞAKLA ÇEPEÇEVRE SARILACAK
BATMAN YEŞİL KUŞAKLA ÇEPEÇEVRE SARILACAK
Batman Belediyesi, gerçekleştirdiği yeşillendirme çalışmalarına ‘Yeşil Kuşak Batman Projesi’ni de ekledi. Karayoluna ait güzergahların refüj ve kaldırımlarına dikilecek fidanlarla, yerli ve yabancı konuklar yemyeşil bir kuşakla çevrilmiş Batman görecekler.

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in talimatları ile harekete geçen Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kentin kuzey, güney, doğu ve batı yönünden gelen karayollarına ait refüj ve kaldırımlarda fidan dikme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Batman’a; Diyarbakır, Siirt, Hasankeyf ve Kozluk yönünden gelen vatandaşların yeşil kuşakla karşılanacağını ifade eden Vali Canalp: “İlerleyen zamanlarda kara servilerimiz büyüyüp yeşerdiği zaman Batman tam anlamıyla yeşil bir kuşakla çevrilmiş olacak. Dikilen fidanların şu an bir buçuk metreye yakın boyu var. Kara servilere iyi bakıldığında coğrafyamızda yılda yaklaşık 40 ile 50 santim arasında uzuyor. 10 yıl içerisinde Batman'ın yeşil bir kuşağı olacak” şeklinde konuştu.
Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeşil kuşak projesi için ağaç dikim sayısı ile dikim yapılan yerleri şu şekilde paylaştı;
10 kilometre uzunluğunda Siirt Çevre yoluna: 800 çınar yapraklı dut ağacı, 400 çınar ağacı, 100 tespih ağacı, bin bodur zakkum çalısı, 4 bonsai zeytin ağacı, 20 piramidal süs ağacı, 10 tijli zakkum ağacı, bin boylu zakkum çalısı, 30 oya ağacı olmak üzere toplam 3 bin 364 adet ağaç.
13,12 kilometre uzunluğunda Hasankeyf kavşağından Üniversite Kampüsü kapısına kadar: 3 bin 500 kara servi, 250 mavi servi, 70 doğu çınarı olmak üzere toplam 3 bin 820 ağaç dikimi yapıldı.
25 kilometre uzunluğunda Batman Park Kavşağından Samanyoluna (Batman Silvan karayolu) kadar: Bin 700 kara servi, 500 mavi servi olmak üzere toplam 2 bin 200 adet ağaç dikimi yapıldı.
10 kilometre uzunluğunda Organize Sanayi Bölgesine 3 bin 700 kara servi dikimi yapıldı.
2 kilometre Necat Nasıroğlu Külliyesinin etrafına 616 adet kara servi dikimi ile birlikte toplam 60 kilometre ve 15 bin adet ağaç dikim yapılmış olup, 95 Km şehir için çalışmada ağaç dikimi devam etmektedir.
Karayolları duble yol çalışmaları tamamlanmasına müteakip Hasankeyf – Gerçüş hattında 56 kilometre, Beşiri, İki Köprü, Kozluk ve Sason hattına da 84 Km olmak üzere toplam 140 kilometrede çift taraflı 280 kilometre yol ağı ağaçlandırılmış olacaktır.
Proje tamamlandığında Batman’ı çevreleyen Yeşil Kuşak projesi için 335 kilometrelik hatta toplam 100 bin ağaç dikimi gerçekleşmiş olacak.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 02Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 03Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 04BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 05Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 06RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 07ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 081 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 09"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 10ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 11Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 12Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 13Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 14DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki




Henüz Yorum yok