HER MAHALLEYE TANDIR
Batman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün başlattığı park ve bahçelerdeki bakım, onarım ve yenileme ve “Her Mahalleye Tandır Projesi" kapsamında mahallelere tandır yapım çalışmalarını sürdürüyor.
Batman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, şehir merkezinin önemli sosyal alanlarından biri olan Sanat Sokağı’nda kapsamlı bir bakım ve onarım çalışması gerçekleştirdi. Çalışmalar kapsamında, uzun yıllardır kullanılan ve zamanla yıpranan sokak mobilyaları baştan sona yenilendi.
Oturma bankları, sokak sahneleri ve diğer ekipmanların kırılan, deforme olan ve eskiyen kısımları onarıldı. Sokakta dinlenmek isteyen yurttaşların konforlu ve güvenli bir ortamda vakit geçirebilmeleri için bu tür bakım çalışmalarına ağırlık veren ekipler, Sanat Sokağı'nın Batman halkı için önemli bir sosyal buluşma noktası olduğunu, bakım-onarım ve yenileme çalışmalarının ardından buranın kültürel etkinliklere çok daha uygun hale geleceğine dikkat çekti. Batman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün başlattığı bir başka önemli çalışması ise "Her Mahalleye Tandır Projesi." Bu proje kapsamında Huzur, Çay, Yenişehir, Petrolkent ve Bağlar Mahallelerinde toplam 6 yeni tandır tamamlanarak mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, halkın geleneksel ekmek pişirme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlattığı bu projede, yurttaşlardan gelen talepleri değerlendirerek tandır yapımına öncelik verdi.
Huzur, Yeşiltepe, Çamlıca, Meydan, Çarşı, Sağlık, Fatih, Körük, Pınarbaşı, Yenimahalle, Şafak, Güneykent, Cudi, Petrol, 19 Mayıs, Hürriyet, Çamlıtepe Mahalleleri ve Akça Köyü’nde yer tespit komisyonunun onayından geçen alanlarda toplam 19 yeni tandırın yapımına da önümüzdeki günlerde başlanacak. Batman Belediyesi kent genelinde geleneksel ekmek pişirme kültürünü canlandırmayı amaçladığı bu projede ilk etapta her mahallede her biri 16 metrekarelik bir alda kurulacak olan tandırlardan 50 adet tamamlanacak, ihtiyaç ve talep olması halinde ise yeni tandır üretimi ve kurulumuna devam edeceği belirtildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Özel Eğitim Merkezlerinden %27 Zam Tepkisi
- 02KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 03TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 04ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 05Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 06ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
- 07URALOĞLU, “BATMAN DAHA YAŞANILABİLİR OLACAK”
- 08KIRSALDA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞTI
- 09MİLLETVEKİLİ RAMANLI, BİR AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI
- 10LEZZET ŞÖLENİNDE SAĞLIK DA VARDI
- 11İHD BATMAN’DAN SURİYE’DEKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 12BELEDİYE, KIŞ ŞARTLARINDA CAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMIYOR
- 13BAKAN URALOĞLU BATMAN’DAYDI
- 14ZAMANA DİRENEN ADALET ARAYIŞI
- 15NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ




Henüz Yorum yok