BATMAN’DA “SUMUD’A SELAM, İSRAİL’E LANET” MİTİNGİ
Batman’daki sivil toplum kuruluşları, İsrail’in Sumud filosuna yönelik müdahalesini protesto etmek için Atatürk Parkı’nda miting düzenledi.
Yüzlerce vatandaş, ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla alana gelerek Gazze halkına yalnız olmadıklarını göstermek amacıyla meydanı doldurdu. Katılımcılar, Sumud filosunun sesi olmaya devam edeceklerini vurguladı.
''GAZZE YALNIZ DEĞİLDİR''
Mitingde konuşan İHH Batman İl Başkanı Latif Kaya, İsrail’in saldırgan tutumunu sert sözlerle eleştirdi. Kaya, konuşması sık sık sloganlarla kesilirken şunları kaydetti: “İsrail, yıllardır sürdürdüğü kuşatma ve zulmünü, insani yardımlara dahi tahammül göstermeyerek bir kez daha ortaya koymuştur. Tek amacı insani yardım ulaştırmak olan Küresel Sumud Filosunu kuşatan İsrail donanması gemileri yasa dışı bir şekilde ele geçirmeye başlamıştır. Gazze’de bir çocuk açken, bir anne gözyaşı dökerken bizlerin sessiz kalması mümkün değildir. Sumud filosu, ekmekten, ilaçtan ve umuttan başka bir şey taşımamaktadır. Bu insani girişime yapılan müdahale kabul edilemez. Batman’dan yükselen bu ses, Gazze’nin sesidir, Sumud Filosunun sesidir. Gazze yalnız değildir, Sumud filosu yalnız değildir.” Miting boyunca farklı STK temsilcileri de yaptıkları açıklamalarla İsrail’in müdahalesini kınadı ve uluslararası kamuoyuna çağrıda bulundu. Kalabalık sık sık “Katil İsrail”, “Gazze Yalnız Değildir”, “Direnişe Selam”, “Sumud’a Selam” sloganları attı. Mitingin ardından vatandaşlar, sabah namazına kadar “Sumud Nöbeti” tutacaklarını açıkladı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 02VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
- 03ASIRLIK MUSHAFLAR BATMAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- 04ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
- 05YESEVİ HAREKETİ 150 ÇOCUĞU GİYDİRDİ
- 06BAKAN IŞIKHAN, BATMAN’DAYDI
- 07VALİ CANALP “SAĞLIK ÇALIŞANLARI UMUDUN TEMSİLCİSİ”
- 08NARKOTİK OPERASYONU: 8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 09İL BAŞKANI YILMAZ’DAN TIP BAYRAMI MESAJI
- 10NASIROĞLU, TARİHİ MUSHAF SERGİSİNİ İNCELEDİ
- 116 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 12PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 13VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 14TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 15İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI




Henüz Yorum yok