DSİ’DEN BARAJ TAHLİYESİ UYARISI
Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü, bölgede etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle barajlara gelen su miktarının arttığını belirterek, Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak illerinde kontrollü su tahliyesi yapılabileceği uyarısında bulundu.
DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, bölgede etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle barajlarda kontrollü su tahliyesi yapılabileceğini duyurarak 5 ilde vatandaşları uyardı.
Yapılan açıklamada, baraj havzalarına düşen yağış miktarının artmasına bağlı olarak barajlara gelen su akımlarının yükseldiği belirtilerek, Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak illeri sınırları içerisindeki DSİ’ye ait barajların işletme programları çerçevesinde yönetildiği ifade edildi.
“ZARURİ HÂLLERDE KONTROLLÜ TAHLİYE YAPILABİLMEKTEDİR”
Açıklamada, yüksek akımların oluşması durumunda zaruri hâllerde kontrollü tahliye (su bırakma) işlemlerinin gerçekleştirilebileceği vurgulandı.
Tahliye sürecinde can ve mal kaybının önlenmesi amacıyla; nehir yatakları ve dere kenarlarında bulunan vatandaşların duyuruları dikkate alması, tarım arazileri ve geçici barınaklar için tedbir alınması, nehir yatağına girilmemesi ve ani su yükselmelerine karşı dikkatli olunması istendi.
DSİ, vatandaşların olası olumsuzlukların yaşanmaması için resmî kurum duyurularını takip etmeleri ve yapılan uyarılara hassasiyetle uymalarının önemini vurguladı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN GÖKTAŞ “BAĞIMLILIKLA TOPYEKÛN BİR MÜCADELE YÜRÜTÜLÜYOR”
- 0215 NOKTADA EKMEK SEFERBERLİĞİ
- 03RAMAZAN BEREKETİ ÇARŞI’DA DEVAM ETTİ
- 04ÜÇ MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI
- 05VERGİ BİLİNCİ BATMAN’DA ÖNE ÇIKTI
- 06RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI
- 0750 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 08“SOSYAL YARDIMLAR KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”
- 09RAMANLI “AHLAKİ ÇÖKÜŞE GÖZ YUMMAK SORUMSUZLUKTUR”
- 10ÇAMLICA MAHALLESİ’NDE İFTAR HEYECANI
- 11VERGİ HAFTASI KAPSAMINDA BESOB’A ZİYARET
- 12KADINLAR HASANKEYF'TE BİR ARAYA GELDİ
- 13BATMAN BELEDİYESPOR KADIN TAKIMINDAN GOL ŞOV
- 14BATMAN TURİZMDE YENİ BİR SAYFA AÇIYOR
- 15MÜFTÜ DURMUŞ: HACI OLMAK DEĞİL, HACI KALMAK ÖNEMLİ




Henüz Yorum yok