Yetenekli sporcular taranacak
Yetenekli sporcular taranacak
Vali Ahmet Deniz, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında ilimizde yürütülen çalışmaları yerinden inceledi.
Vali Ahmet Deniz, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında ilimizde yürütülen çalışmaları yerinden inceledi.
19 Mayıs Spor Salonunda gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Deniz, yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.Yetenek taramasına katılan öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Deniz, bir süre sohbet ederek, kendilerine başarılar diledi. Ziyaret sırasından Vali Deniz’e; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren eşlik etti.
YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROJESİ
İlimizde şu ana kadar 1100 sporcunun taramadan geçtiğini, okullar kapanana kadar 5 bin öğrencinin taramadan geçirileceğini belirten yetkililer; yetenek taramasına katılan öğrencilerin 8 parkurdan oluşan testten geçirilerek yeteneklerinin belirlendiğini, Tüm Türkiye’de 3. sınıf öğrencilerinin aynı anda testten geçirildiği projede; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden 8 antrenör, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ise 8 beden eğitimi öğretmeni görev aldıkları ifade edildi.
AMAÇ GENÇLERİ SPORA SEVDİRMEK
Projenin amacına ilişkin bilgi veren yetkililer; sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmenin amaçlandığı ifade edildi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAŞKAN ŞANSİ’DEN İSTİHDAM AÇIKLAMASI
- 02GELECEĞİN HEMŞİRELERİ MEDİCAL POİNT BATMAN’DA AĞIRLANDI
- 03EMEKLİ TOKİ’DE ÇATI YANGINI
- 04BAKAN GÖKTAŞ “BAĞIMLILIKLA TOPYEKÛN BİR MÜCADELE YÜRÜTÜLÜYOR”
- 0515 NOKTADA EKMEK SEFERBERLİĞİ
- 06RAMAZAN BEREKETİ ÇARŞI’DA DEVAM ETTİ
- 07ÜÇ MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI
- 08VERGİ BİLİNCİ BATMAN’DA ÖNE ÇIKTI
- 09RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI
- 1050 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 11“SOSYAL YARDIMLAR KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”
- 12RAMANLI “AHLAKİ ÇÖKÜŞE GÖZ YUMMAK SORUMSUZLUKTUR”
- 13ÇAMLICA MAHALLESİ’NDE İFTAR HEYECANI
- 14VERGİ HAFTASI KAPSAMINDA BESOB’A ZİYARET
- 15KADINLAR HASANKEYF'TE BİR ARAYA GELDİ




Henüz Yorum yok