BATMANLILAR SIFIR ATIK KONUSUNDA OLDUKÇA DUYARLI
BATMANLILAR SIFIR ATIK KONUSUNDA OLDUKÇA DUYARLI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ Batman’da yaygınlaştırılıyor.
Yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle büyük çalışmalara imza atan Batman Belediyesi, atıkların geri kazanımının sağlanması ve kente katma değer kazandırmak için Batman’ın farklı noktalarına geri dönüşüm kutuları yerleştiriyor.
Belediye İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Sıfır Atık Projesi kapsamında geri kazanabilir atıkların, diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması ile ilgili kentin 4 farklı noktasına 7 farklı atığın aynı anda atılabileceği (Kâğıt Atıklar, Plastik Atıklar, Cam Atıklar, Metal Atıklar, Elektrikli ve Elektronik Atıklar, Bitkisel Atık Yağ ve Atık Piller) mobil atık kutusu yerleştirdi.
Batmanlıların geri dönüşen atıklara her geçen gün hassasiyetin artığını, vatandaşların her geçen gün bilinçlendiğini ifade eden Batman Belediyesi: “Okullarda yaptığımız çalışmalarda öğrencilere hangi atığı hangi kutuya atmaları konusunda bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Bunun geri dönüşünün sağlanması bizleri mutlu ediyor. Öğrencilerimizin yanı sıra vatandaşlarımız da atıkların geri dönüşüme kazandırılması konusunda oldukça duyarlı. Hangi ürünü hangi kutuya atmaları gerektiğini çok iyi biliyorlar. Örneğin bir metali kağıt bölümüne atmıyorlar. Bir cam şişeyi gıda atığı bölümüne atmıyorlar” ifadelerinde bulundu.
Kutuların Batman geneline yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Park AVM Konuta Yöneliyor
- 02KANALİZASYON BACISINI DEDEKTÖRLE TESPİT ETTİLER
- 03DSİ’DEN BARAJ TAHLİYESİ UYARISI
- 04Bir Sevda, Bir Ülkü, 57 Yıllık Sadakat
- 05BATMAN’IN GELECEĞİ KONUŞULDU
- 06DOCTOR MRA Aesthetic & Digital Dentistry hizmete açıldı
- 07Başkan Göner: Gençlerin Önünü Açmak İçin Aday Değilim
- 08BESO'NUN YENİ YÖNETİMİ VALİ CANALP'I ZİYARET ETTİ
- 09BATMANLI SEMA YILMAZ KOSOVA’DA MİLLİ FORMA GİYECEK
- 10KUYUMCU SOYGUNUNDA 8 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 11DEVA PARTİSİ HEYETİİNDEN ZİYARET ETAĞI
- 12PETROLSPORLU ATLETLERDEN BURSA’DA BÜYÜK BAŞARI
- 13PETROLSPOR’DAN ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜ 2-0
- 14KATAR VE HOLLANDA’DAN SERA OTB’YE STRATEJİK İLGİ
- 151,5 MİLYONLUK DOLANDIRICILIK ÇÖKERTİLDİ




Henüz Yorum yok