‘’BİZ KOLTUK İÇİN DEĞİL, HİZMET İÇİN GELİYORUZ’'
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Cibrail Uyanık, 11 Ocak Pazar günü yapılacak oda seçimleri öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.
Uyanık, yıllardır binlerce esnafın kayıtlı olduğu Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda artık beklentilerin karşılanması, esnafın gerçek anlamda desteklenmesi ve somut hizmetlerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
Gazeteci kimliğiyle uzun yıllardır görev yaptığını ve 10 yıldır oda üyesi bir esnaf olduğunu belirten Uyanık, bu yıl ilk kez başkan adayı olarak esnafın karşısına çıktığını ifade etti. Adaylığının arkasında sadece Batman esnafının olduğunu özellikle vurgulayan Uyanık, hiçbir siyasi yapıdan ya da farklı bir gruptan destek almadığını, tamamen esnafın talebi ve beklentisiyle bu yola çıktığını söyledi. Seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettikleri esnafların ortak şikâyetinin “sadece aidat ödemek” olduğunu dile getiren Uyanık, “Esnaflarımız bize çok net konuşuyor. ‘Seçimden seçime hatırlanıyoruz, sorunlarımız dinlenmiyor, hizmet görmüyoruz’ diyorlar. Bu eleştirilerde sonuna kadar haklılar. Ben de bizzat bunu yaşadığım için, elle tutulur bir hizmet göremediğim için aday oldum” dedi. İlk kez seçime giren adayların daha fazla çalışma ve hizmet üretme sorumluluğu taşıdığını vurgulayan Uyanık, “Yıllardır hep aynı isimler yarıştı. Bu düzen değişmeliydi. İlk kez aday olan biri olarak esnafın güvenini boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışacağız. Bu nedenle yalnızca 1 dönem başkanlık yapacağımı açıkça söylüyorum. Biz koltuk için değil, hizmet için geliyoruz” ifadelerini kullandı.
“AİDAT ALAN DEĞİL, HİZMET ÜRETEN BİR ODA OLUŞTURACAĞIZ”
Projelerini kamuoyuyla paylaştığını ve seçilmeleri hâlinde bu projeleri ilk yıl içerisinde hayata geçireceklerini belirten Uyanık, yönetim kurulu üyelerinin tamamının sahada olan, sorunları birebir yaşayan esnaflardan oluştuğunu ve tamamen tarafsız bir anlayışla hareket edeceklerini söyledi. “Bu seçim önceki dönemler gibi değil. Artık isim yarışı değil, hizmet yarışı var" diyen Uyanık, sözlerini şöyle sürdürdü : “Batman’da esnaf yalnız değildir. Derdini dinleyen, kapısını açık tutan, çözüm üreten bir yönetimle geliyoruz. Aidat alan değil, esnafın yanında duran, hizmet üreten bir oda oluşturacağız.” Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimi, 11 Ocak Pazar günü saat 10.00’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasında yapılacak. Uyanık, pusula renginin kırmızı olduğunu hatırlatarak tüm esnafları değişim, hizmet ve güçlü bir oda yönetimi için sandığa gitmeye davet etti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0123 NİSAN COKUYLA KUTLANDI
- 02500 BİN ÖĞRETMENE ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ
- 03VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 04METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 0523 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 06TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 07ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”
- 08SOLİN CADDESİ’NE 100 TESPİH AĞACI DİKİLİYOR
- 09KARDELEN MAHALLESİ’NDE 23 NİSAN’A ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK
- 10“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”
- 11BATMAN BAROSU'NDAN ''BARIŞ SÜRECİ'' PANELİ
- 12Kardelen Mahallesi’nde 23 Nisan’da temsili muhtar çocuk oldu
- 13VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 14TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 15BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI




Henüz Yorum yok