
Hasankeyf’te 7 tarihi eser taşınacak
Hasankeyf’te 7 tarihi eser taşınacak
Batman’ın Hasankeyf ilçesinde tarihi eserlerin taşınmasına ilişkin çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor. Çalışmaların yıl içerisinde tamamlanması planlanırken, ilçede 7 tarihi yapı daha yeni yerleşim bölgesine taşınacak.
Batman’ın Hasankeyf ilçesinde tarihi eserlerin taşınmasına ilişkin çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor. Çalışmaların yıl içerisinde tamamlanması planlanırken, ilçede 7 tarihi yapı daha yeni yerleşim bölgesine taşınacak.
Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak olan Hasankeyf’te tarihi yapıların taşınmasına yönelik çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede, yakın zamanda taşınması planlanan Artuklu Hamamı için yol çalışması yapılıyor. Tarihi kalenin koruma altına alınması için ise Dicle Nehri kenarından kale penceresine kadar dolgu çalışması yapılıyor. İlçede, taşınmasına karar verilen 7 tarihi yapı ile ilgili çalışmaların yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.
7 TARİHİ YAPI TAŞINACAK
İlçedeki çalışmaları yakından takip eden Aktivist Ömer Güzel, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, “Kalenin güçlendirilmesi için barajdan etkilenmeyecek bir şekilde yükseltip üst tarafa kadar hemen hemen küçük sarayın penceresine kadar dolgu ile yükseltilecek. Onunla ilgili şuan da çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Hasankeyf’teki bütün çalışmaların 2018 yılının sonuna kadar tamamlanması için yoğun çaba gösteriliyor. Artuklu Hamamı önümüzdeki 1-2 ay içerisinde Zeynel Bey Türbesi’nin taşındığı gibi taşınacak. İmam Abdullah Türbesi ve Kale Kapısı önümüzdeki 2 ay içerisinde çalışmalar bittikten sonra tanışacaklar. Diğer eserlerin taşınması ile ilgili de Dicle Nehri’nin diğer tarafında yeni bir köprü yapılıyor. Güçlü bir köprü yapılıyor. Çünkü onun üzerinden El Rızık Camisi minaresi, Sultan Süleyman Camisi minaresi ve Mevlana Camisi geçirilecek” dedi.
Yeni yerleşim bölgesinde 700 konutun yapıldığını da anlatan Güzel, “Bu konutlar tamamlandıktan sonra da vatandaşlar oraya taşınacaklar. Bu taşınma da başladıktan sonra yeni bir Hasankeyf’te yeni bir hayata başlayacağız” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİNDEN ERKEN TEŞHİS SEFERBERLİĞİ
- 02ÖĞRENCİLER PETROL FIRIN ÜRETİM TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ
- 03Batman Sivil Toplum Kuruluşlarından Gazze için ortak açıklama
- 04EKMEN, “DEVLET, ÇİFTÇİNİN İŞÇİLİK YÜKÜNÜ PAYLAŞMALI”
- 05KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE FARKINDALIK ÇALIŞMASI
- 06Belediyede fidan dikim mevsimi başladı
- 07“Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı” toplantısı yapıldı
- 08DÜNYA HASTANESİ’NDE SEREBRAL PALSİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ
- 091.399 KG SERA GAZI SALINIMI ÖNLENDİ
- 10Batman Müftülüğü'nden engellilere destek
- 11HOLLANDALI SÜRYANİ HEYETİ MOR KURYAKOS’U GEZDİ
- 12“İKTİDAR GAZZE KONUSUNDA SAMİMİ DEĞİL”
- 13TPAO BATMAN PETROLSPOR ATLETİZM SEÇMELERİNE İLGİ
- 14NASIROĞLU “TERÖRSÜZ TÜRKİYE’NİN YANSIMALARINI YAŞIYORUZ”
- 15BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI STK ZİYARETLERİ
Henüz Yorum yok