Müjdeci’den 'alışverişlerinizi yerel esnaftan yapın' çağrısı
Müjdeci’den 'alışverişlerinizi yerel esnaftan yapın' çağrısı
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, esnafı son yılların en kötü dönemini geçirdiğini belirterek, vatandaşların alışverişlerini yerel esnaftan yapması gerektiğini belirtti.
Yerel esnafın bir bir kepenk kapatmak zorunda kaldığını belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Batman’ın ekonomisini ayakta tutan esnafların son dönemde ciddi sorunlar ile karşı karşıya olduğunu gözlemliyoruz. Esnaflarımızın birçoğu dükkanını kapatmak zorunda kaldı. Büyük kısmı ise kirasını dahi çıkartmakta güçlük çekiyor. Kiraların elektrik ve doğalgaz faturalarının yüksekliği esnafı çıkmaza sürüklemiş durumda. Esnaflarımızın kan kaybetmesi demek, şehrimizdeki yüz binlerce vatandaşımızın geçim kaynağını tehlikeye atmaktadır.
Covid-19 pandemisi ile birlikte aylarca açılmayan ve bu süreçte devletten hiçbir destek görmeyen işletmelerimizin ayakta kalması için elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Son dönemde her köşe başında açılan ve her türlü ürünün satıldığı market zincirlerinin de sadece gıda değil, onlarca farklı ürün grubunu barındırması hasebiyle esnaflarımızın cirolarında ciddi düşüşler yaşanmış durumda. Küçük esnaflarımızın bu tür şirketler ile rekabet etme şansı yok.
İşsizliğin en yüksek olduğu şehrimizde esnafın ayakta kalması istihdamın artmasına olanak sağlayacaktır. Aynı zamanda Anayasamızın 173’ncü maddesi ile de esnaf ve sanatkarlarımız için devlet tarafından koruyucu ve kollayıcı tedbirleri alınması zorunludur. Ne yazık ki halktan, esnaftan kopan bir iktidardan bunları beklemek artık hayalciliktir. Dolayısıyla biz vatandaşlar alışverişlerimizi mümkün mertebe yerel esnaftan yapmalıyız. Çünkü bundan zarar görecek olan sadece esnaflarımız değil tüm şehrimizdir” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 02GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 03Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 04BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 05BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 06ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 07TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ
- 08BAŞKAN KAPLAN “ESNAFIN DEVLETE OLAN BORÇLARINA YAPILANDIRMA ŞART”
- 09BAŞKAN ŞANSİ, “BATMAN’DA AK PARTİ ÜYE SAYISI 68 BİNİ AŞTI”
- 10“FİLO İNDİRİMLİ ARAÇLAR TESLİMATA HAZIR”
- 11ÖNLÜ “KAMUDA HUZUR ADALETSİZ ÜCRETLE SAĞLANAMAZ”
- 12Batman’da Okullar Pazartesi Gününe Hazır
- 13YEMEK MİKTARI YÜZDE 50 ARTIRILDI
- 14504 PERSONEL İLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
- 15ESNAF72.COM – BATMAN ALIŞVERİŞ PLATFORMU




Henüz Yorum yok