"Mardin İli Kültür Envanteri" projesine destek
Batman Üniversitesi, Mardin İli Kültür Envanterinin hazırlanmasına bilimsel destek verdi.
Batman Üniversitesi'nin proje ortağı olduğu ve Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün başvuru sahibi olduğu "Mardin İli Kültür Envanteri" projesi Dicle Kalkınama Ajansı tarafından 981 bin 157 lira 92 kuruş bütçe ile finanse edilecek olan projenin sözleşmesi imzalandı.
"Mardin İli Kültür Envanteri" projesi, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülriz Kozbe, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı, Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Alaaddin Aydın ve DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ'ın proje sözleşmesini imzalamasıyla resmen başladı.
Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülriz Kozbe, Mardin turizmine çok ciddi katkıları olacak projeyi desteklemelerinden dolayı Dicle Kalkınma Ajansına ve Genel Sekreter Yılmaz Altındağ'a çok teşekkür ettiklerini söyledi.
2018 Yılı Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında DİKA tarafından 981 bin 157 lira 92 kuruş bütçe ile finanse edilmeye hak kazanan "Mardin İli Kültür Envanteri" projesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün eş finansmanıyla toplamda bir milyon 308 bin 210 lira 56 kuruşluk bir bütçeye ile 18 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
Projenin genel amacı hakkında bilgi veren Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Gülriz Kozbe, "Projenin genel amacı, dünya uluslarının ortak mirası olarak kabul edilen kadim Mardin şehrindeki taşınmaz kültür varlıkları ile sit alanlarına dair envanterin çıkarılmasıdır. Bu bağlamda 'Mardin İli Kültür Envanteri' başlıklı proje, Mardin'in tüm ilçelerindeki kültür varlıkları ile sit alanlarının tanıtımı için tek başlık altında gerçekleştirilecek olan en kapsamlı çalışma niteliğini taşımaktadır." dedi.
Batman ilinde 2017 yılında iyi bir uygulama örneği olan "Batman İli Kültür Envanteri" projesini tamamladıklarını belirten Kozbe, Batman Üniversitesi'nden bir grup akademisyeninle birlikte "Mardin İli Kültür Envanteri" projesine destek vereceklerini, envanter çalışması ile her daim çok kültürlü bir yapıya sahip olan Mardin'in envanter açısından içinde bulunduğu eksikliklerin giderilmiş olacağını ifade etti.
Kozbe, proje sonunda projenin kitaplaştırılacağını ve kültürel mirasın gelecek kuşaklara arşiv niteliğinde faydalı bir eser olarak bırakılacağını kaydetti.
Kozbe, projenin Mardin'in tanıtımına katkıda bulunmasının yanı sıra projeden elde edilen veriler ışığında turizm sektörünün yeniden şekillendirilmesi ve yeni tur güzergâhlarının oluşturularak şehrin turizm potansiyelinin arttırılmasına katkıda bulunacağını söyledi. (
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 02ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 03SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 04EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 05BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 06ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 07BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 08Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti
- 09OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 10DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 11M. FEYYAZ EKMEN VEFATININ 5. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
- 12AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI İNCELENDİ
- 13CEM ŞİVAN ERGÜL SARAYBOSNA’DAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ
- 142 GÜNDE 12 KAMYON ATIK TAŞINDI, 50 TONLUK TEMİZLİK YAPILDI
- 15Yedi-İki Robotik ve Teknoloji Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu




Henüz Yorum yok