BÖLGE BAROLARINDAN TFF'YE KINAMA
Aralarında Batman Barosu'nun da bulunduğu 16 Baro TFF'nin yanlış kararından dönülmesi için ortak bildiri yayınladı.
Barolar tarafından yapılan ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi. "Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), daha önce onayladığı Amedspor formasında yer alan Kürtçe sloganı gerekçe göstererek kulübe ceza vermiştir. Bu karar, yalnızca bir spor kulübüne yönelik değil aynı zamanda milyonlarca Kürt yurttaşın anadilini hedef alan, eşit yurttaşlık ilkesine aykırı bir uygulamadır. Her dil bir halkın kimliğidir, her anadil kutsaldır. Anadil üzerindeki yasakçı ve cezalandırıcı yaklaşımlar; toplumsal barışı zedelemekte, eşitlik ve birlikte yaşama iradesini yaralamaktadır.
Türkiye’de demokratikleşme ve barışın inşası yönünde atılması gereken adımlar konuşulurken verilen bu ceza, süreci baltalayan, toplumsal uzlaşı ve güven ortamını zedeleyen bir yaklaşım olarak değerlendirilmelidir. Sporun, toplumsal barışa katkı sunması gerekirken bu tür kararlarla kutuplaşmayı derinleştirdiği unutulmamalıdır.
TFF’nin daha önce onayladığı bir formayı bugün cezaya konu etmesi; hukuki güvenliği yok sayan, tahammülsüzlüğü gösteren bir karardır. Bu karar, yalnızca bir spor kulübüne değil aynı zamanda milyonlarca Kürt yurttaşın diline ve kültürel varlığına yöneltilmiş bir saldırıdır. Bölge Baroları olarak; anadil üzerindeki her türlü yasak ve cezalandırıcı yaklaşımın karşısında olduğumuzu, TFF’nin bu yanlış karardan derhal dönmesi ve kamuoyundan özür dilemesi gerektiğini kamuoyuna saygıyla bildiririz."
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 02METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 0323 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 04TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 05ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”
- 06SOLİN CADDESİ’NE 100 TESPİH AĞACI DİKİLİYOR
- 07KARDELEN MAHALLESİ’NDE 23 NİSAN’A ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK
- 08“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”
- 09BATMAN BAROSU'NDAN ''BARIŞ SÜRECİ'' PANELİ
- 10Kardelen Mahallesi’nde 23 Nisan’da temsili muhtar çocuk oldu
- 11VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 12TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 13BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI
- 14BAKAN TEKİN’E ZİYARET
- 15SASON’DA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ AKADEMİK DESTEK BAŞLADI




Henüz Yorum yok