
HALK KÜLTÜRÜ BELGESELİ
Batman Üniversitesinde Batman Halk Kültürü Belgesel Projesi İçin Çalışmalar Başladı.
Batman'ın kadim halk kültürünü tanıtmak ve yaşatmak amacıyla Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in öncülüğünde Batman Halk Kültürü Projesinin derleme çalışmaları başladı. 13 Ocak 2022 tarihinde Sason’da ilk çekimleri yapılan proje, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Görkem Duran Gültekin tarafından yürütülüyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysi Bozkurt, Sason ÇATOM Müdürü Muhsine Bozkurt ve Çilek Anaokulu Müdürü Cihan Kaya'nın lise öğrencileriyle birlikte organize ettiği 13 Ocak Rumi Yılbaşı kutlamaları çerçevesinde Sason’da yapılan çekimlerde projenin ilk derleme çalışmaları gerçekleştirildi. İlçe halkının da yoğun ilgisiyle renkli görüntülere sahne olan kutlamalara Batman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akbaş, proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Görkem Duran Gültekin ve proje ekibi katıldı.
Batman'ın kültürel değerlerinin kayda geçirilerek kitaplaştırılması ve ardından belgesele dönüştürülmesinin hedeflendiği proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, ilimizin tarihi ve kültürel değerlerini önemsediklerini ve proje ile birlikte bu değerleri gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını söyledi. İlimizin kültürünün en zengin kaynağımız olduğuna değinen Rektör Demir, bu proje ile gizli kalan birçok değerin de ortaya çıkabileceğini sözlerine ekledi.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01FESTİVALLER SERİSİ DEVAM EDİYOR
- 02“TARIM VE HAYVANCILIK BİTME NOKTASINDA”
- 03RAMANLI’DAN GENÇLERİN BİLİNÇLİ OLMASINA VURGU
- 04KAYIP YAKINLARI, BORAN İÇİN BULUŞTU
- 05ANAVATAN PARTİSİ’NDEN BATMAN’A TEŞEKKÜR MESAJI
- 06Batman İş Dünyası Berlin’de temsil edildi
- 07Kardelen mahallesindeki yangında 1 kişi hayatını kaybetti
- 08Medical Point Batman’dan Meme Kanseri Farkındalığına Dair Anlamlı Etkinlik
- 09
- 10GERCÜŞ’TE FESTİVAL RÜZGÂRI ESTİ
- 11Karaköy - Şaap Vadisi antik yolu asfalt çalışmaları tamamlandı
- 12BATMAN BELEDİYESİNDEN ERKEN TEŞHİS SEFERBERLİĞİ
- 13ÖĞRENCİLER PETROL FIRIN ÜRETİM TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ
- 14Batman Sivil Toplum Kuruluşlarından Gazze için ortak açıklama
- 15EKMEN, “DEVLET, ÇİFTÇİNİN İŞÇİLİK YÜKÜNÜ PAYLAŞMALI”
Henüz Yorum yok