‘KHK’lar yok hükmündedir’
‘KHK’lar yok hükmündedir’
Batman’da düzenlenen OHAL uygulamaları paneline katılan Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu, yayınlanan KHK’ların Anayasa hükmünde değil yok hükmünde olduğunu belirtti.
‘ATEŞ BÜTÜN ÜLKEYİ SARDI’
Batman Demokrasi Platformu, Batman Barosu'nda bulunan Avukat Tahir Elçi Konferans Salonu'nda “OHAL uygulamaları, KHK’lerin Anayasal sorunları ile OHAL’de sivil toplumun geleceği" konulu panel düzenledi. Moderatörlüğünü İHD Batman Şube Başkanı Mehmet Bağatır'ın yaptığı panele Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu, İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile KHK ile ihraç edilen Hak ve Adalet Platformu Sözcüsü Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu konuşmacı olarak katıldı. Panele, siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve dernek temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda avukat izleyici olarak katıldı. Panelde ilk olarak konuşan Öztürk Türkdoğan, OHAL döneminde yaşanan hak ihlalleri bilançosu ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, insan hakları bağlamında en kötü sürecin yaşandığını söyledi.
OHAL ile birlikte cezaevlerinde doluluk oranının arttığını belirten Türkdoğan, gözaltı ve tutuklamaların da devam ettiğini söyledi. Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu da, OHAL'in otomatiğe bağlandığını ve sürekli olarak KHK yayınlandığını belirtti. Ülkedeki keyfilik ve hukuksuzluk boyutunu değerlendiren Gergerlioğlu, İbrahim Kaboğlu’nu ihracı üzerinden örnek gösterdi. Son olarak konuşan Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu ise, “Ateş bütün ülkeyi sardı” dedi. Yayınlanan kararnamelerin Anayasa hükmünde değil, yok hükmünde kararnameler olduğunu ifade eden Kaboğlu, “Eşit yurttaşlığı herkes için savunmalıyız, tıpkı hukuku herkes için savunduğumuz gibi. Memleketimden insan manzaraları, Memleketimden utanç manzaralarına dönüştü” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KARİYER GÜNLERİNDE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
- 02ŞAH-MAR’DAN TİMOKLULAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 03“BATMAN’IN YÜZYILLIK GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 04CENAZE HİZMETLERİNDE KESİNTİSİZ DESTEK
- 05BAŞKAN ÇETİN “BATMAN’IN GELECEĞİNİ ORTAK AKILLA İNŞA EDECEĞİZ”
- 06BİR ZEHİR TACİRİ DAHA YAKALANDI
- 07İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 08BEL VE BOYUN FITIĞINDA AMELİYATSIZ VE KAPALI TEDAVİ DÖNEMİ
- 09VALİ CANALP, KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI
- 10Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Kaya’dan sezon sonu değerlendirmesi
- 11ADLİYE ÖNÜNDE ''ADALET'' ÇAĞRISI''
- 12“KÖYLERİMİZİN HER İHTİYACI BİZİM SORUMLULUĞUMUZDUR”
- 13PETROLCITY AVM’DEN 2 OTOMOBİL KAMPANYASI BAŞLADI
- 14SAADET’TEN EĞİTİM HAMLESİ
- 15BATMAN CEZAEVİ’NDEKİ ŞÜPHELİ ÖLÜMLER MECLİS GÜNDEMİNDE




Henüz Yorum yok