BATMAN'DA BİR İLK
İlk defa bir hastaya insülin pompası takıldı
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde diyabet tedavisinde ilk defa bir hastaya insülin pompası takıldı.
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Diyabetes Mellitus (Şeker) hastalığıyla mücadelede yeni bir adım atıldı. Hastanede görevli Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Soylu tarafından sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitimde, teknolojinin diyabet tedavisindeki önemi vurgulandı.
DİYABET TEDAVİSİNDE İNSÜLİN POMPASI TEDAVİ
Diyabet, dünya genelinde önemli bir sağlık sorunu olup, etkilediği organ ve sistemlerle ciddi komplikasyonlara neden olabilmektedir. Hastalığın iyi yönetilmesi için yapılan eğitimde, özellikle insülin bağımlı (Tip 1 diyabet) ve insüline zaman içinde bağımlı hale gelen (Tip 2 diyabet) hastalarda teknolojinin sunduğu avantajlara odaklanıldı.
KOMPLİKASYON RİSKİNİ AZALTIYOR
Dr. Soylu, “Diyabet hastalarının düzenli takibi, kişiye özel tedavilerin uygulanması ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının benimsenmesi, bir dizi komplikasyonun önüne geçilmesinde kritik bir rol oynamaktadır. Özellikle insülin kullanması gereken hastalar için sıkı glukoz takibi önemlidir. Bu noktada, teknolojinin sunduğu şeker takip ölçüm sistemleri ve insülin pompası, hastaların yaşamını kolaylaştırmakta ve komplikasyon riskini azaltmaktadır ” dedi.
HASTA İÇİN BAŞARILI TEDAVİ
Hastanede, insülin pompası tedavisinin ilk kez uygulandığı bir hasta için sürecin başarıyla tamamlandığını belirten Dr. Soylu, “İleri teknoloji insülin pompası tedavisi, hastamızın kontrollerinin mükemmel düzeyde çıkmasına vesile oldu. Bundan sonra da hastanemiz, diyabet alanındaki teknolojik yenilikleri uygun vakalarda kullanmaya devam edecek. Diyabet hastalarının hayatını kolaylaştıran bu teknolojik gelişmeler hastaların sağlık kontrollerinde ve tedavilerinde önemli bir destek sağlamaktadır. Fakat Ülkemiz koşullarında bahsi geçen teknolojilerin kullanımının geri ödemesinin maalesef sınırlı kapsamda olduğunu belirtmekte de fayda vardır” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok