Halktan Dicle EDAŞ’a elektrik protestosu
Batman’ın Kozluk ve Sason ilçelerine bağlı yaklaşık 150 köy ve mezrada yaşayanlar, günlerdir elektrik sıkıntısı yaşadıkları gerekçesiyle kalabalık bir grupla Dicle EDAŞ İl Müdürlüğü önüne geldi.
Elektrik kesintileri nedeniyle Dicle EDAŞ’ı protesto eden Batmanlılar, yetkililerle görüşmek istediler. 6 köy muhtarı ve köylerin ileri gelenlerinden bir kişi, Dicle EDAŞ İl Müdürü Faruk İşler’le yaklaşık bir saat görüşme yaptı.
Elektriklerinin günlerdir kesik olması nedeniyle mağdur edildiklerini söyleyen vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak sorunlarının giderilmesini istediler.
Konu ile ilgili valilikle görüştüklerini ancak olumlu bir sonuç alamadıklarını dile getiren Yenidoğan köyü muhtarı Mehmet Zeki Kanaş, “Bütün Bekirhan bölgesinde yaklaşık 150 köy geceleyin karanlıktadır. Sanki o topraklarda insan yokmuş gibi davranıyorlar. Bu konuyla ilgili olarak valilikten bakanlığa kadar gittik ama hiçbir çare bulunamadı.” dedi.
Köylerin ileri gelenlerinden İbrahim Çelik ise “Suçsuz hatasız Kaletepe köyünde muhtarla beraber 6 kişi yakalanmış. Yaklaşık 70 köy elektriksiz. Gece gündüz zor durumdayız ve mağduruz. Hastalarımız var. Bu yapılanlar hakarettir, haksızlıktır. DEDAŞ Müdürü ile görüştük son karar onun vicdanına kalmış. Bize elektrik verileceği konusunda umutluyuz, son karar ellerindedir.” ifadelerini kullandı.
Grup, görüşmenin ardından sessiz bir şekilde dağıldı
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NİSAN AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 02MOR AHO’DA ANLAMLI BULUŞMA
- 03İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 04İHD : “Tecrit Uygulamaları Son Bulmalı”
- 05MEB Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baran’dan Batman’a Ziyaret
- 06BESO’DAN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
- 07BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
- 08KAPANAN KÖY YOLLARI KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇILDI
- 09MİNİKLER İÇİN 3 YENİ KURS
- 10KENT GENELİNDE YAĞIŞ SONRASI PIRIL PIRIL TEMİZLİK
- 11YAĞIŞ YOLU ÇÖKERTTİ
- 12700 GRAM DOĞAN BEBEK 4 AY SONRA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
- 13ŞEHİT ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN DUALAR EDİLDİ
- 14TUNÇ’TAN SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
- 15BATMAN VE TATVAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU




Henüz Yorum yok