
Batman’da halka ‘aşı ol’ çağrısı yapıldı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamayla 40 yaş üstü ve sırası gelen tüm vatandaşları randevu almaya davet etmişti.
Batman’da da aşılama tüm hızıyla sürerken, Batman Valisi Hulusi Şahin ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, yazılı açıklama yaparak Halka aşı çağrısında bulundu.
Hulusi Şahin
Salgınla mücadelede aşı çalışmalarının önemine vurgu yapan ve sırası gelen vatandaşların ivedilikle aşı olması gerektiğinin altını çizen Vali Hulusi Şahin, “Salgın henüz bitmedi. Tedbirlere riayet etmeye hepimizin ihtiyacı var. Tedbirlere ve aşıya güvenmek durumundayız. Bunun da etkilerini süreç içerisinde net olarak görebiliyoruz. Çünkü yatan hastalarımızdaki düşüş yüzümüzü güldürüyor ve 65 yaş üstü hastalarımız da aşı sayesinde hastalığı adeta bir grip niteliğinde sıkıntısız bir şekilde atlatıyor. Bu yüzden el birliğiyle, en kısa sürede eski normallerimize döneceğimize inancımız tam.” dedi.
Hakan Pamukçu
“119 bin aşı yapıldı”
“Dünyayı etkisi altına alan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan salgını sona erdirecek bir silahımız var, o da aşı” diyen İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu da şunları söyledi:
“Aşılama yalnızca bireyleri korumakla kalmaz, virüsün yayılmasını hastalık tablosunu ve dünya çapında ölümleri azaltır. Ancak toplumun en az yüzde 60’ı aşılanırsa toplumdaki dolaşımı engellenebilir. İlimizde şu ana kadar 119 bin aşı yapıldı. Aşının yaygınlaşması ile vaka ve yoğun bakım sayılarımızda da azalma yaşandı. Unutmayalım ki, bütün salgınlar aşıyla bitmiştir. Kendisini ve ailesini düşünen herkesin vakit kaybetmeden aşı için tüm sağlık tesislerimize başvurmasını bekliyoruz.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞEHİR TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK BULVAR HİZMETE GİRDİ
- 02BAKAN ŞİMŞEK’TEN AÇILIŞ ZİYARETİ
- 03İŞİTME ENGELLİ KADINLARA ÖNCÜ EĞİTİM
- 04Engelliler Spor Kulübü’nde 7. Olağan Kongresi yapıldı
- 05Batman Vakfı Ankara’da seçime gitti
- 06Şehmus İnsel, 99’dan bu yana kayıp!
- 07AK PARTİ’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 08JANDARMADAN 30 İLDE BÜYÜK OPERASYON
- 09TRAFİK DÜZENLEME VE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 10DAİRE BAŞKANLIĞI HEYETİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 112 KİLO 706 GRAM KUBAR ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
- 12BÖLGE BAROLARINDAN TFF'YE KINAMA
- 13MHP’DEN BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI
- 14AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi’den Kozluk’ta Kurumsal Ziyaretler
- 15Batmanlı Güreşçi Aydın Çelik Milli Takımda
Henüz Yorum yok