Batman’da salatalık hasadına başlandı
Batman merkez Balpınar (Girêsîra) beldesine bağlı Yeniköy (Sêgirka) köyü sakinleri, seralarda yetiştirdikleri salatalıkların hasadına başladıklarını söylediler.
Bölgede en çok sebze yetiştirildiği yapan yaklaşık 300 haneli 4 bin nüfuslu Yeniköy sakinleri, geçimlerini tarım ve kısmen hayvancılıkla yaptıklarını ifade ettiler.
Köyde seracılık işi yaparak geçimini sağlayan köylülerden Eyüp Tekin, 4 yıldır seracılık yaptığını belirterek, “Daha önce de normal sebzecilik yapıyorduk. 15 Mart’ta Antalya’dan hazır fide satın alıyoruz. Gelen fidelerimizi ekiyoruz. Ekimden sonra işçiliğini en güzel şekilde yapıyoruz. Fidelerin ekiminden 30-40 gün sonra hasat zamanı geliyor. Salatalıkları topluyoruz. Bir haftadır salatalık hasadına başlamışız. Nisan ayında salatalıklar çıkmaya başlıyor. Sera işi çok iyidir.” dedi.
Bir dönüm sera ile bir ailenin çok rahat geçimini sağlayabileceğini belirten Tekin, sera işini yapmada Batman valiliğinin de desteği olduğunu belirterek, “Valimiz bizlere çok destek ve teşvik veriyor. Teşekkür ediyoruz.” dedi.
Sebze yetiştiriciliğinin baba mesleği olduğunu belirten çiftçilerden Abdullah Tekin, “Yaklaşık 30 yıldır Yeniköy’de bu işi yapıyoruz. 6-7 senedir köyümüzde seracılık yaygınlaştı. Güzel bir geliri var. Bu yıl ilk defa bende serada salatalık yetiştiriciliğine başladım. Hasadına başladık veriminden memnumuz.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’ın Tepkisi Geri Adım Attırdı: Amedspor Özür Diledi!
- 02ÇETSOS KURUYEMİŞ’TEN 4. ŞUBE ATAĞI
- 03YAZLA BİRLİKTE ÇİÇEKLERE İLGİ ARTTI
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI YAĞIŞA RAĞMEN SÜRÜYOR
- 05ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- 06YAPICIOĞLU’NDAN “SUMUD FİLOSU” ÇAĞRISI
- 07BAŞKAN ŞANSİ “YÜRÜYÜŞÜMÜZ İNANÇ VE KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
- 08Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 09ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 10SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 11EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 12BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 13ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 14BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 15Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti




Henüz Yorum yok