Hepatit Tedavisi
Batman Medicalpark Hastanesinde görevli Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Şahintürk, ciral hepatitlere karşı önemli bilgiler verdi.
HEPATİT A’NIN TEDAVİSİ İSTİRAHAT
Viral hepatitlerin, çeşitli virüsler tarafından oluşturulduğunu ve karaciğerin sistemik hastalığı olduğunu belirten Dr. Şahintürk “Hepatit A, salgın sarılık, salgın hepatiti hastalığı etkenidir. Besinler ve su yolu, doğum yolu ,cinsel ilişki ve tükürük ile bulaşır. Halsizlik, yorgunluk, iştahsızlık, ateş, karın ağrısı, bulantı-kusma, sarılık, koyu renkli idrar, açık renkli dışkı, ishal veya kabızlık, kaşıntıya yol açar. İlaç tedavisi yoktur, istirahat ve destek tedavisi uygulanır. İnaktif aşılar 6 ay ara ile 2 doz önerilir, 10-15 yıl koruyuculuk sağlar” dedi.
HEPATİT B, KAN YOLU İLE BULAŞIYOR
B tipi hepatitin, kan ve kan ürünleri nakli, cerrahi malzemeler, cinsel ilişki, kan ve vücut sıvıları ile temas soncu bulaştığını belirten Uzm. Dr. Hüseyin Şahintürk “Hangi yolla vücuda girerse girsin virüs kan dolaşımına karışır. Bulantı, kusma, sarılık, koyu renkli idrar, açık renkli dışkı, karaciğer enzimlerinde yükselme, karaciğerde büyüme görülür. İstirahat, aşırı aktivitelerden kaçınma, yiyeceklere dikkat edilmesi, gerektiğinde destek tedavisi sağlanır. Sağlık personelleri, hemodiyaliz hastaları, HBV taşıyıcısı kişi ile aynı evi paylaşanlar, damar içi uyuşturucu kullananlar, homoseksüeller, genelev kadınları risk grubundadır” dedi.
HEPATİT C’DEN KORUYAN AŞI YOK
Hepatit C’nin, kan ve kan ürünleri nakli, aile içi yakın temas, cinsel ilişki, anneden bebeğe geçiş şekillerinde bulaştığı bilgisini paylaşan Dr. Şahintürk “Vücuda giren virüs kan yoluyla karaciğere ulaşır. Tedaviye yanıt düşüktür. Koruyucu aşısı henüz yoktur. Bu yüzden bulaşmanın engellenmesi hastalıktan korunmada oldukça önemlidir” dedi. HEPATİT D, DAMAR İÇİ UYUŞTURUCU KULLANANLARDA GÖRÜLÜR
D tipi Hepatit’in, Hepatit B taşıyıcılarında bulunduğunu ve eksik bir virüs olduğunu söyleyen Dr. Şahintürk “ Çoğalmaları için Hepatit B'ye ihtiyaçları bulunur. Bu yüzden yalnızca Hepatit B ile enfekte kişilerde enfeksiyon yapar. Genelde Hepatit B enfeksiyonuna benzer, HBsAg taşıyıcılarında % 5-10 oranında görülür. Genellikle kan ve kan ürünleri nakli yapılanlarda, damar içi uyuşturucu kullananlarda sık görülür. İnterferon tedavisi uygulanır. (Medical Park Hastanesi Basın)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01RAMANLI: YURT DIŞI UÇUŞLAR BAŞLAMALI
- 02GENEL BAŞKAN SERT’TEN BATMAN’DA YOĞUN TEMAS
- 03ÇETİN: DEVLETİMİZİN BEKASI HER TÜRLÜ HESABIN ÜZERİNDEDİR
- 04EKMEN: ADLİ TATİL, ADALETİN DE TATİLE ÇIKMASI ANLAMINA GELMEMELİ
- 05BAYRAM DEMİRHAN BATSO BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
- 06 İMZALAR ATILDI
- 07MERETO’NUN ZİRVESİNDE MÜZİK, DOĞA VE YILDIZLARLA UNUTULMAZ GECE
- 08İDDİALARIN AYDINLATILMASI İSTENDİ
- 09746. HAFTADA KAYIP AYDIN AY İÇİN ADALET TALEBİ
- 10ZABITADAN PİDECİLERE DENETİM
- 11PWK, ŞEYH ABDURRAHİM'İ MEZARI BAŞINDA ANDI
- 12DOA İLE HEM ÇEVRE HEM VATANDAŞ KAZANIYOR
- 13KAYMAKAM ARSLANŞAHİN’DEN ÇARŞI ESNAFINA ZİYARET
- 14AĞAÇ VE FİDANLARA CAN SUYU
- 15HAŞEREYLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR




Henüz Yorum yok