EĞİTİM SEN “MEB SINIFTA KALDI”
EĞİTİM SEN “MEB SINIFTA KALDI”
Eğitim Sen Batman Şube Yürütme Kurulu, 2021-2022 eğitim öğretim yılını değerlendirdi.
Eğitim Sen Batman Şube Yürütme Kurulundan yapılan yazılı açıklamada “ 2021-2022 eğitim öğretim yılı bugün sona erdi İki yılı aşkın süredir devam eden Kovid-19 salgını koşullarının eğitim öğretime olumsuz etkileri geçtiğimiz eğitim öğretim yılında yaşanan sorunları daha da ağırlaştırmıştır. Bununla birlikte eğitimin niteliğinde yaşanan gerilemenin sürmesi, son yıllarda belirgin şekilde artan eğitimde ticarileşme v okulların fiziki altyapı ve donanım eksikliklerinin sürmesi, kalabalık sınıflar sorunu, ikili öğretim, taşımalı eğitim, eğitimde dini cemaat ve vakıfların çocuk ve gençler üzerinde etkilerinin artırılması, çocuklara yönelik taciz ve istismar vakalarının artması, mülakata dayalı sözleşmeli öğretmenlik ve ücretli öğretmenlik uygulamasının sürmesi, ataması yapılmayan öğretmenler sorunu vb. gibi çok sayıda sorun, eğitim sisteminin belli başlı sorunları olarak geçtiğimiz öğretim yılına da damgasını vurmuştur.
Türkiye’de eğitim sistemi uzun süredir ciddi sorunlarla karşı karşıya bırakılırken, eğitimin temel sorunlarına yönelik çözümsüzlük politikaları 2021-2022 eğitim öğretim yılında devam etmiştir. Eğitim de yaşanan ve yapısal hale gelen sorunlar her ne kadar görmezden gelinmeye çalışılsa da eğitim sorunu, ekonomiden yaşanan gelişmelerin ardından halkın en önemli ve öncelikli gündemini oluşturmaktadır. Çocuklar eğitim hakkından eşit koşullarda yararlanamamakta, çocuk yaşta evlenmenin önüne geçen adımlar atılmamaktadır. Yoksul, emekçi ailelerin çocukları başta olmak üzere kız çocukları ve kırsal kesimde yaşayan çocuklar açısından eğitime erişim konusunda ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Bölgesel, cinsel, sınıfsal vb. eşitsizlikler, anadilinde eğitim gibi en temel sorunlar iktidarın çözmek bir yana daha da derinleştirdiği sorunlar olarak varlığını sürdürmektedir.
Ülkedeki etnik, dilsel, kültürel çeşitlilik ve inanç çeşitliliği, eğitim programlarında ve ders kitaplarında neredeyse hiç yansıtılmamaktadır. Eğitim sisteminde ve toplumsal yaşamda benimsenen tekçi anlayış, farklı inanç, kimlik ve mezhepleri yok saymayı, onları ve taleplerini görmezden gelmeyi ısrarla sürdürmektedir. Türkiye’nin kamusal, laik, bilimsel eğitim konusunda olduğu gibi, anadilinde eğitim konusundaki olumsuz sicilini ısrarla sürdürmesini de anlamak mümkün değildir.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TARIM, GIDA VE HAYVANCILIK FUARI 22 EKİM’DE!
- 02KÖY YOLU KISA SÜREDE YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI
- 03“Tecrit ve ihlaller yaşam hakkını tehdit ediyor”
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ
- 05BATMAN’IN KALBİ ANKARA’DA ATACAK
- 06İŞKUR'DAN İLK ÇEYREKTE İSTİHDAM ATAĞI
- 07BASKİ EKİPLERİNDEN YOĞUN ALTYAPI MESAİSİ
- 08DEM HEYETİNDEN HASTANE ZİYARETİ
- 0923 NİSAN COKUYLA KUTLANDI
- 10500 BİN ÖĞRETMENE ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ
- 11VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 12METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 1323 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 14TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 15ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”




Henüz Yorum yok