
Başkan Çiftçi, “Çarşıyı tekrar canlandırmak istiyoruz”
Batman Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar, Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Güngör ve ilgili kurum müdürleri, 1. Cadde’de bulunan esnaf ve vatandaşlarla buluşarak caddenin tekrar canlandırılması için istişarelerde bulundu.
Caddede esnaf ve vatandaşlarla biraraya gelerek saha incelemesi gerçekleştiren Batman Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar, Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Güngör ve ilgili kurum müdürleri hem esnafın hem de vatandaşın caddeyle ilgili taleplerini ve beklentilerini doğrudan dinledi. Başkan Çiftçi, “Batmanımızın ilk caddesi olan çarşı, maalesef işlevsel olarak geride kaldı” diyerek çarşının bir an önce eski canlılığına kavuşması için bu buluşmayı düzenlediklerini belirtti. Başkan Çiftçi, esnafın ve vatandaşların sesini en doğru biçimde yetkililere iletme amacıyla, esnafın sorunlarını birebir dinlemek için bugün burada olduklarını belirtti. “Burası, tarihi bir görünüm veren, adeta kentin ‘göz ağrısı’ diyebileceğimiz bir mekan” diyen Başkan Çiftçi, 1. Cadde’ye özgü mimari ve kültürel dokunun korunarak güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti. “Hedefimiz, her şehirde örnek gösterilebilecek bir çarşı yaratmak” sözleriyle projenin vizyonunu özetledi. Heyet, cadde üzerindeki tüm işletmeleri tek tek dolaşarak, esnafın karşılaştığı sorunları ve cazibeyi artıracak taleplerini not aldı. Dükkân sahipleri; vitrin düzenlemelerinden kaldırımların genişletilmesine, aydınlatma, temizlik, güvenlik önlemlerin, caddenin tekrar trafiğe açılması, metruk binaların yıkılıp park alanının oluşturulması, büyük markaların caddeye kazandırılması, eski sağlık ocağı yerine resmi bir kurumun açılması ve belediye tahsilat ofisinin açılması gibi birçok öneri sundu.
İnceleme gezisinde, yaya yollarının dar olması ve araç trafiğinin düzensiz akışı sık sık gündeme geldi. Heyet; yayaların güvenliğini ve ticari hareketliliği artırmak üzere kaldırımların yeniden düzenlenmesi, trafik işaret ve levhalarının güncellenmesi gibi somut adımlar atmayı planladıklarını açıkladı. Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar ve Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Güngör, esnafla birebir görüşmelerin ardından, ilgili müdürlüklere konuya dair rapor hazırlayacaklarını belirtti. Ortak akılla, caddeyi hem estetik hem de ekonomik açıdan cazip hale getirecek projelerin hayata geçirileceği vurgulandı. Toplantı sonunda oluşturulan komisyonun öncelikli çalışmaları arasında; mimari restorasyon planlarının hazırlanması, aydınlatma sistemlerinin modernize edilmesi ve cadde etkinlikleri düzenlenerek bölgeye hareket kazandırılması yer alıyor.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Vakfı Ankara’da seçime gitti
- 02Şehmus İnsel, 99’dan bu yana kayıp!
- 03AK PARTİ’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 04JANDARMADAN 30 İLDE BÜYÜK OPERASYON
- 05TRAFİK DÜZENLEME VE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 06DAİRE BAŞKANLIĞI HEYETİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 072 KİLO 706 GRAM KUBAR ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
- 08BÖLGE BAROLARINDAN TFF'YE KINAMA
- 09MHP’DEN BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI
- 10AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi’den Kozluk’ta Kurumsal Ziyaretler
- 11Batmanlı Güreşçi Aydın Çelik Milli Takımda
- 12Önlü, ''Okullarımız Güvende Değil, Çocuklarımız Tehlikede!''
- 13Okul Önünde Silahlı Çatışma!
- 14İTFAİYECİLER MİNİKLERLE BİRLİKTE HAFTASINI KUTLADI
- 15Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
Henüz Yorum yok