
Çocuklar ile yaşlılar arasında etkinlik düzenlendi
Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından sosyo-ekonomik destekten faydalanan çocuklar ile yaşlılar arasında bir dizi etkinlik düzenlendi.
Ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanan Dünya Çocuk Günü ile 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından “Sosyal Uyum Projesi” kapsamında sosyo-ekonomik destekten faydalanan çocuklar ile yaşlılar arasında bir dizi etkinlik düzenlendi.
Batman Sosyal Hizmet Merkezinde bir araya gelen yaşlılar ve çocuklar; satranç, dama ve yerel oyunlarda bir dizi etkinlik gerçekleştirerek farkındalık oluşturdu.
Yapılan etkinlikte amacın; çocukların olumlu tutum, davranış ve değerlerini güçlendirmek, sosyal sorumluluk bilinçlerinin gelişimine katkıda bulunmak, yaşlıların torun özlemini gidermek ve yaşamlarını dinamik kılmak, farkındalık oluşturmak ve saygı kültürünü geliştirmek olduğu kaydedildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Batman İl Müdürü Ümit Çiçek, “Birleşmiş Milletler tarafından ekim ayının ilk pazartesi günü Dünya Çocuk Günü ile 1 Ekim ise Dünya Yaşlılar Günü olarak belirlenmiştir. Dünya nüfusunda yaşlı bireylerin sayısında artışın olması bir dizi sorunların yaşanmasına neden olmuştur. Yaşlı bireylerin ‘yaşlı sağlığı’ konusunda bilinçlendirilmesine ve yaşlıların gerek sağlık gerekse sosyal açıdan yaşam standartlarının yükseltilmesine dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1Ekim Dünya Yaşlılar Günü olarak kabul edilmiştir.” dedi.
Çocukların ise yarının büyükleri, geleceğin yöneticisi ve güvencesi olduklarını aktaran Çiçek, “İnsanlığın mutluluğu, dünyamızın güzelleşmesi, çocukların korunmasına, iyi yetişmesine bağlıdır. Barış içinde yaşamak, güzellikleri paylaşmakla, eğitimle olur. Dünya Çocuk Günü, çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlar. Dünya Çocuk Günü ile Dünya Yaşlılar Gününün de bu yıl her iki önemli tarihin de aynı güne denk gelmesiyle çocuk ve yaşlılarımız ile birlikte bir dizi etkinlik yaptık.” İfadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞEHİR TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK BULVAR HİZMETE GİRDİ
- 02BAKAN ŞİMŞEK’TEN AÇILIŞ ZİYARETİ
- 03İŞİTME ENGELLİ KADINLARA ÖNCÜ EĞİTİM
- 04Engelliler Spor Kulübü’nde 7. Olağan Kongresi yapıldı
- 05Batman Vakfı Ankara’da seçime gitti
- 06Şehmus İnsel, 99’dan bu yana kayıp!
- 07AK PARTİ’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 08JANDARMADAN 30 İLDE BÜYÜK OPERASYON
- 09TRAFİK DÜZENLEME VE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 10DAİRE BAŞKANLIĞI HEYETİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 112 KİLO 706 GRAM KUBAR ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
- 12BÖLGE BAROLARINDAN TFF'YE KINAMA
- 13MHP’DEN BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI
- 14AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi’den Kozluk’ta Kurumsal Ziyaretler
- 15Batmanlı Güreşçi Aydın Çelik Milli Takımda
Henüz Yorum yok