
KİTAP FUARINI BİNLER ZİYARET ETTİ
Binlerce vatandaş kitap ve yazarlarla buluştu
Batman’da 5’nci kez kapılarını açan Kitap Fuarı'nı bu yıl yaklaşık 225 bin kişi ziyaret etti.
Kitap fuarının Batman’ın prestijli etkinliği haline geldiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz; “153 Yayınevi’nin katıldığı fuardaki ziyaretçi sayısı, Batman’daki en büyük AVM’nin haftalık giriş-çıkış sayısından çok daha fazla oldu” diye konuştu.
.jpg)
7’DEN 70’E HER YAŞTAN İLGİ
Kitapseverler tarafından yoğun ilgi gören 5. Batman Kitap Fuarında bu yıl en dikkat çeken ziyaretçileri ise öğrenciler oldu. Okullarıyla birlikte fuarı gezen öğrenciler, Batman Valiliği ile Belediye’nin verdiği hediye kitap çekleri ile alışveriş yaptı. Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz, kitap fuarının 7'den 70’e her yaştan ilgi gördüğünü söyledi. 153 Yayın evinin katıldığı fuarı yaklaşık 225 bin kişi ziyaret ettiğini belirten Gürbüz; “Bu sayı Batman'daki en büyük Alışveriş Merkezi'nin haftalık giriş çıkış sayısından daha fazla. Kitapseverlerin bu şekilde fuara ilgi göstermesi bizi mutlu etti. Her şeyden önce Batmanlılar kitapsever bir toplum. Fuar kapsamında 60 kadar yazarımız şehrimize teşrif etti” ifadelerini kullandı.
1 MİLYON 200 BİN TL’LİK HEDİYE ÇEKİ DAĞITILDI
Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz, açıklamasının devamında “Bu yazarlardan 20'si kitap fuarında söyleşi yaptı. Geriye kalan 40 yazarımız ise Milli Eğitim’e bağlı okullarda okur-yazar buluşmaları kapsamında öğrencilerle buluştu. Okullardan gelen öğrencilerin taşımacılığını da Belediye üstlendi. Okullardan gelen öğrencilerin istedikleri kitabı alabilmesi için 40 bin adet olmak üzere toplam 1 milyon 200 bin liralık hediye çeki dağıttık. Kitap Fuarı’na verdiği destekten ötürü Vali ve Belediye Başkanvekili sayın Ekrem Canalp’a teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.
.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Önlü, ''Okullarımız Güvende Değil, Çocuklarımız Tehlikede!''
- 02Okul Önünde Silahlı Çatışma!
- 03İTFAİYECİLER MİNİKLERLE BİRLİKTE HAFTASINI KUTLADI
- 04Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 05Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
- 069 Ayda 13 Ton Atık Yağ Geri Dönüştürüldü
- 07Gençlik Spor Müdürlüğü 30 Kişilik Arama Kurtarma Ekibi Kuruyor
- 08Kaymakam İmrak, Pazarda Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
- 09Can Dostlarımız Güven İçinde
- 10KOZLUK DİVANI TOPLANTISI YAPILDI
- 11UMRE PARALARINI GAZZE'YE BAĞIŞLADILAR
- 12KOZLUK KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARETLERİ BAŞLADI
- 13“ÖĞRETMENSİZ, KİTAPSIZ EĞİTİM OLMAZ”
- 14Güney Çevre Yolunda kapsamlı temizlik operasyonu
- 15HÜDA PAR GENÇLİK KOLLARI’NDA GÖREV DEĞİŞİMİ
Henüz Yorum yok