BATI RAMAN’DA YANGIN VE ACİL DURUM TATBİKATI
Batman Belediyesi, TPAO’nun 2025 yılı eğitim ve tatbikat programı kapsamında Batı Raman-205 numaralı kuyuda olası yangın ve acil durum tatbikatına katılım sağladı.
Tatbikat, katılımcı kurumların koordineli çalışmasıyla başarıyla gerçekleşti. Senaryo gereği, TPIC Rodpul-6 KTH kulesinde sondaj sıvısının tuzlu su karışımına dönüştürülmesi sırasında kuyudan çıkan yanıcı gaz, lokasyon alanına yayıldı.
Misafirhane barakası civarında oluşan kıvılcım yangına yol açarken, beton havuzu çevresinde yangın şiddetlendi ve olayda 5 personel yaralandı.
Saat 09.30’da gelen ihbar üzerine Belediye İtfaiye Müdürlüğü, AFAD ve sağlık ekipleri olay yerine intikal ettirildi. İlk müdahale, TPIC çalışanları tarafından gerçekleştirildi. İtfaiye ekipleri, kapalı devre solunum cihazlarıyla yaralıları sıcak bölgeden çıkararak arındırma alanına taşıdı. AFAD ekiplerinin ölçümlerinde tehlikeli bir maddeye rastlanmazken, sağlık ekipleri yaralılara anında müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınan yangın, soğutma çalışmalarıyla sonlandırıldı.
KURUMLARIN İŞBİRLİĞİNİN ÖNEME DİKKAT ÇEKİLDİ
Tatbikat, TPAO, TPIC, Batman Belediyesi’ne bağlı itfaiye Müdürlüğü, AFAD ve sağlık ekiplerinin uyumlu çalışmasıyla örnek bir organizasyona dönüştü. Katılımcı kurumlar, sergiledikleri profesyonellik ve koordinasyonla takdir topladı.
Yetkililer: “Bu tür tatbikatlar personelin reflekslerini geliştirirken kurumlar arası koordinasyonu da güçlendirmektedir. Olası acil durumlara karşı hazırlık seviyemizi en üst düzeyde tutuyoruz” ifadelerine yer verdi.
BATMAN İÇİN GÜVENLİ GELECEK
Gerçekçi senaryolarla yapılan tatbikat, Batman’ın acil durumlara karşı hazırlığını bir kez daha ortaya koyarken, yerel halkın güvenliği için görev yapan tüm ekiplerin özverili çalışmaları büyük takdir topladı.
.jpg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0123 NİSAN COKUYLA KUTLANDI
- 02500 BİN ÖĞRETMENE ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ
- 03VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 04METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 0523 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 06TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 07ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”
- 08SOLİN CADDESİ’NE 100 TESPİH AĞACI DİKİLİYOR
- 09KARDELEN MAHALLESİ’NDE 23 NİSAN’A ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK
- 10“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”
- 11BATMAN BAROSU'NDAN ''BARIŞ SÜRECİ'' PANELİ
- 12Kardelen Mahallesi’nde 23 Nisan’da temsili muhtar çocuk oldu
- 13VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 14TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 15BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI




Henüz Yorum yok