
Girişimcilik Eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi
Batman Valisi Ahmet Deniz, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı İl Müdürlüğü (KOSGEB) tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı’nı başarıyla tamamlayan girişimcilere düzenlenen törenle sertifikalarını verdi.
Girişimcilik eğitim sertifika töreni öncesi KOSGEB İl Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Deniz, KOSGEB İl Müdürü Evren Arıkan’dan yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi aldı.
KOSGEB İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törende Vali Deniz tarafından girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan girişimcilere sertifika verildi.
28 kişinin sertifika aldığı törende girişimcilere hitaben kısa bir konuşma yapan Vali Deniz, Batman’da girişimcilik ruhunun yüksek olduğunu belirterek, açılan her işyerinin hem il ekonomisine, hem de istihdamına önemli katkı sağladığını ifade etti.
2016 yılında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan bin 100 kişiye sertifika verildiğini belirten KOSGEB İl Müdürü Evren Arıkan, sertifika alan girişimcilerden 104’ü erkek, 46’sı kadın olmak üzer toplam 150 kişinin kendi işini kurduğunu, kendi işini kuran girişimcilere verilen destek tutarının ise 2 milyon 500 bin lira olduğunu ifade etti.
KOSGEB İl Müdürlüğünün yılsonu hedeflerine ilişkin bilgi veren KOSGEB İl Müdürü Arıkan, yılsonuna kadar 200 girişimcinin kendi işini kurmasını beklediklerini, girişimcilere verilecek hibe desteğinin ise 4 milyon lirayı bulacağını ifade etti.
Vali Deniz, sertifika törenin sonunda girişimcileri tebrik ederek kendilerine başarılar diledi.
Daha sonra Vali Deniz, KOSGEB İl Müdürlüğünün verdiği 50 bin lira hibe desteği ile giyim üzerine açılan ve 20 bin lira hibe desteği ile zücaciye ürünleri üzerine açılan işyerlerinin açılışını gerçekleştirdi.
Vali Deniz, işyeri açılışının ardından esnaf ziyaretinde bulunarak, esnaf ve vatandaşlar ile bir süre sohbet etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İLUH BULVARI’NIN AÇILIŞINI BAKAN ŞİMŞEK GERÇEKLEŞTİRDİ
- 02PETROLSPOR DURUDURULAMIYOR
- 03İŞYERLERİNE KAÇAKÇILIK BASKINI!
- 04“Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor”
- 05BATMAN'DA ANAVATAN PARTİSİ RÜZGARI : ÇELEBİ BATMANLILARLA BULUŞTU
- 06ŞEHİR TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK BULVAR HİZMETE GİRDİ
- 07BAKAN ŞİMŞEK’TEN AÇILIŞ ZİYARETİ
- 08İŞİTME ENGELLİ KADINLARA ÖNCÜ EĞİTİM
- 09Engelliler Spor Kulübü’nde 7. Olağan Kongresi yapıldı
- 10Batman Vakfı Ankara’da seçime gitti
- 11Şehmus İnsel, 99’dan bu yana kayıp!
- 12AK PARTİ’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 13JANDARMADAN 30 İLDE BÜYÜK OPERASYON
- 14TRAFİK DÜZENLEME VE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 15DAİRE BAŞKANLIĞI HEYETİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
Henüz Yorum yok