10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
Batman'daki gazeteci örgütleri kutlama mesajı yayımladı
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Batman’daki gazeteci dernekleri kutlama mesajı yayınladı.
Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay, “Gazeteciler zor ekonomik koşullar altında görev yapıyor. Basınımız, halkımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirebilmek için bütün olumsuzluklara rağmen çalışmaktadır. Basın, devlet ile millet arasında köprü görevi üstlenmektedir. Halkın çıkarlarını savunan, ilkeleri ışığında görevini sürdüren güçlü basınımız, demokrasi için vazgeçilmez öneme sahiptir. Bu bağlamda ilimizde hassasiyetle görevlerini yerine getiren basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım” dedi.
“GAZETECİLERİN KALEMİNE MÜDAHALE EDİLMEMELİ”
Batman Basın Derneği (BBD) Başkanı Cebrail Uyanık, basın özgürlüğüne dikkat çekerek, gazetecilerin kalemine müdahale edilmemesi gerektiğini vurguladı. Basın emekçilerinin zor şartlarda görev yaptığını belirten Uyanık, şunları kaydetti.
“Gazeteciler canları pahasına görev yapıyorlar. Yaptıkları mesleğin ve emeklerinin karşılığını alamıyorlar. Zor şartlarda görev yaptıkları halde birçok kişi tarafından hedef gösteriliyorlar. Böyle bir tutum kesinlikle yanlıştır ve kabul edilemez. Demokrasinin vazgeçilmez unsuru basın özgürlüğüdür. Bu noktanın önemli olduğuna inanıyorum. Gazeteciler çalışma şartları göz önünde bulundurulmalıdır. Dünyanın her tarafından zor şartlarda görev yapan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım.”
“YEREL BASIN GERİLEDİ”
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde meslektaşlarının günlerini buruk geçirdikleri belirten Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Uğur Kapuci, dünyada ve bölgede yaşanan kaos ve savaş ortamından dolayı gazetecilerin görevlerini yapmakta zorlandıklarını söyledi. Önceki yıllara göre yerel basının gücünü yitirdiğini ifade eden Kapuci, “Günümüz şartlarında artık gazeteciler daha çok aktif olmalı" diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATSO BAŞKANI DEMİR’DEN 10 OCAK MESAJI
- 02ÖZTÜRK’TEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
- 03BATMAN ESNAFI SANDIK BAŞINA GİDİYOR
- 04BELEDİYEDEN GÜNDE 40 BİN EKMEK DESTEĞİ
- 05“Bizim sevdamız makam değil, esnaftır”
- 06NASIROĞLU’NDAN HASTANE ZİYARETİ
- 07“GAZETECİLER TOPLUMUN GÜVENCESİ VE AYNASIDIR”
- 08KAPLAN’DAN ESNAFA SANDIK ÇAĞRISI
- 09“Gazetecilik demokrasinin teminatıdır”
- 10HAYRAT YARDIM’DAN ŞEFFAF HESAP
- 11“GAZETECİLER ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREV YAPIYOR”
- 12Başkan Kaplan, Ulusal Market Zincirleri Esnafı Zor Durumda Bırakıyor
- 13BATMAN 50 YILLIK MASTER PLANA GEÇTİ
- 14ÇİFTÇİ, ''ESNAFIN SORUNLARI ANKARA'DA GÜNDEMDE''
- 15İTÜ İLE BATMAN ARASINDA ULAŞIM İŞ BİRLİĞİ




Henüz Yorum yok