BESOB'TAN YÜKSEK FATURALARA TEPKİ
BESOB Başkanı Kaplan "Esnaf Kepenk Kapatma Sınırında"
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Salih Kaplan, ödemelerini yapmakta zorlanan bir çok esnaf ve sanatkarın işyerini kapatmak durumu ile karşı karşıya kaldığını söyledi.
BESOB Başkanı SalihKaplan, “Yaklaşık 1,5 yıldır yaşadığımız pandemi sürecinde ayakta kalabilme mücadelesini veren esnaf ve sanatkarların son döneminde elektrik faturalarındaki artış adeta şok etkisi yaratmıştır. En zor süreçlerde bile vergisini ödeyen ve sağlamış olduğu istihdam alanları ile ülke ekonomisine ve işsizlik ile mücadele seferberliğine en önemli katkıyı veren kesim esnaf ve sanatkarlar kesimi olduğu unutulmamalıdır. Salgınla mücadele kapsamında alınan bütün kamusal tedbirlerde direk olarak etkilenen ve ciddi gelir kaybına uğrayan esnaf ve sanatkarların, ticaretten kaynaklı ödemeleri yapmakta zorlandığı bir dönemde, gider maliyetlerinin orantısız bir şekilde artmasından dolayı zor durumda kalmıştır.
Ödemelerini yapmakta zorlanan bir çok esnaf ve sanatkar işyerini kapatmak durumu ile karşı karşıya kalmıştır. Kapanacak her işletmenin ülke ekonomisinin hanesine eksi işsizlik hanesine artı olarak yazılacağı gerçeğinin göz ardı edilmemelidir. Bu anlamda başta DEDAŞ olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlarımızın, esnaf ve sanatkarlara böyle bir bakış açısı ile yaklaşım göstererek destek vermeleri gerekir. Özellikle yaşamın her alanında ihtiyaç duyulan elektriğin temel bir hak olduğu gözeterek elektrik fiyatlarında indirime gidilmelidir. Ayrıca pandemi döneminde esnafın durumu da dikkate alınarak ticarethane-mesken fiyatlandırılması ayrımı terk edilmelidir. dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 02ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 03BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 04Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti
- 05OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 06DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 07M. FEYYAZ EKMEN VEFATININ 5. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
- 08AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI İNCELENDİ
- 09CEM ŞİVAN ERGÜL SARAYBOSNA’DAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ
- 102 GÜNDE 12 KAMYON ATIK TAŞINDI, 50 TONLUK TEMİZLİK YAPILDI
- 11Yedi-İki Robotik ve Teknoloji Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu
- 12İLK KEZ SPOR HEKİMLİĞİ GELDİ
- 13BAŞKAN ÇETİN: “ALIN TERİ, MİLLİ GÜCÜMÜZ VE BİRLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR”
- 14VALİ CANALP’TEN 1 MAYIS MESAJI
- 15GÜNEY ÇEVRE YOLU İNCELENDİ




Henüz Yorum yok