UMKE'den eğitim ve tatbikat
2018 UMKE Eğitim ve Tatbikat Kampı Malabadi Köprüsü Devlet Su İşleri (DSİ) tesislerinde gerçekleştirildi.
Üç gün süren kampta triaj, hasta ve yaralı taşıma teknikleri, crush sendromu, olumsuz doğa koşullarında hayatı idame ettirme, KBRN ve afet psikolojisi gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimler yapıldı. Kampın son gününde Batman AFAD, Diyarbakır AFAD ve Batman UMKE’nin katılımıyla KBRN konulu tatbikat düzenlendi.
Doğru müdahalenin önemli olduğunu dile getiren Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Osman Sünger tatbikata ilişkin şöyle dedi; “Sağlık personelini afet ve olağandışı durumlara hazırlamak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü Afet Birimi tarafından yıl içinde en az bir UMKE eğitim ve tatbikat kampı yapılmaktadır. Gerek doğal, gerekse de insan kaynaklı acil durum ve afetlere karşı hazırlıklı olmanın amaçlandığı 2018 UMKE Eğitim ve tatbikat kampı Malabadi DSİ tesislerinde gerçekleştirildi.”
Sünger, “Senaryo gereği kimyasal atık dolu iki varilden atıkların dökülmesi sonucu etkilenen üç vatandaşımız AFAD ekiplerinin alanda ölçüm yapması, dekontaminasyon ünitesi kurup hastaları temizlemesinden sonra, UMKE ekiplerinin alanda tıbbi uç nokta kurup hastaların tıbbi bakımını yapıp hastaneye nakledilmek üzere 112 ekiplerine teslim edilmesiyle tatbikat başarılı bir şekilde sonuçlandı. Bu yapılan tatbikat bize afetlerin kaçınılmaz olduğunun yanı sıra doğru müdahale yöntemleriyle de başarılı olabileceğimizi ve kayıplarımızı aza indirebileceğimizi de göstermiş oldu. Yapılan tatbikat başarıyla gerçekleştiren ekipleri kutluyorum.” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’ın Tepkisi Geri Adım Attırdı: Amedspor Özür Diledi!
- 02ÇETSOS KURUYEMİŞ’TEN 4. ŞUBE ATAĞI
- 03YAZLA BİRLİKTE ÇİÇEKLERE İLGİ ARTTI
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI YAĞIŞA RAĞMEN SÜRÜYOR
- 05ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- 06YAPICIOĞLU’NDAN “SUMUD FİLOSU” ÇAĞRISI
- 07BAŞKAN ŞANSİ “YÜRÜYÜŞÜMÜZ İNANÇ VE KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
- 08Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 09ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 10SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 11EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 12BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 13ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 14BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 15Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti




Henüz Yorum yok