Gercüş'te Mevlid-i Nebi etkinliği
Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Enfa-Der tarafından, Batman'ın Gercüş ilçesinde "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.
Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hz. Muhammed'le ilgili ilahilerin seslendirildiği etkinlikte Mevlid-i Şerif okundu.
Günün anlam ve önemine binaen katılımcılara hitap eden İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Osman Teyfur, Hz. Muhammed'in hayatından ve onun güzel ahlakından kesitler sundu.
Hz. Muhammed'in şefkat ve rahmet peygamberi olduğunu belirten Teyfur, "Sevgili Peygamberimiz çok güzel bir ahlaka sahipti. Tevazu ve çok hayâ sahibiydi. Müminler için halim ve çok şefkatliydi. Zalimlere karşı da çok çetindi. Mazlumlara merhamet kanatlarını açardı. Her daim insanlara doğru yolu yani hak din İslam'ı anlatırdı. Peygamberimiz bizim için çok güzel bir örnektir. Bizler de onun gibi hayatımızı sürdürmeliyiz." dedi.
"Peygamberimizin dönemindeki gibi saadet istiyorsak Kur'an'a ve sünnete uymalıyız"
Adaletle hükmedildiği için Hz. Muhammed'in yaşadığı döneminin zulüm girdabından çıkıp, saadet zamanına dönüştüğünü dile getiren Teyfur, "Peygamberimizin dönemi bir saadet dönemiydi. Bunun sebebi ise sahabenin, peygamberin söylediklerini harfiyen yerine getirmesi ve Kur'an-ı Kerim'i hayatlarına tatbik etmesidir. Bugün İslam coğrafyası adeta kan gölüne döndürülmüştür. Her yerde kan ve gözyaşı var. Bugün Müslümanlar bölük pörçük durumdalar. Bu yüzden zalimler her yerde Müslümanları katletmektedir. Bugün dünyada huzursuzluk, kan ve gözyaşı hâkim ise bunun tek sebebi, peygamberimizin sünnetinden uzak olduğumuz ve Kur'an-ı Kerim'i hayatımızdan çıkarmamızdandır. Bizler, peygamberimiz dönemindeki gibi saadeti istiyorsak Kur'an'a ve sünnete uymamız gerekir." şeklinde konuştu.
Etkinlik, seslendirilen ilahilerin ardından yapılan duayla son buldu.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 02VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
- 03ASIRLIK MUSHAFLAR BATMAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- 04ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
- 05YESEVİ HAREKETİ 150 ÇOCUĞU GİYDİRDİ
- 06BAKAN IŞIKHAN, BATMAN’DAYDI
- 07VALİ CANALP “SAĞLIK ÇALIŞANLARI UMUDUN TEMSİLCİSİ”
- 08NARKOTİK OPERASYONU: 8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 09İL BAŞKANI YILMAZ’DAN TIP BAYRAMI MESAJI
- 10NASIROĞLU, TARİHİ MUSHAF SERGİSİNİ İNCELEDİ
- 116 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 12PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 13VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 14TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 15İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI




Henüz Yorum yok