SERA OSB PROJESİ İÇİN ANKARA'DAN ÜST DÜZEY ZİYARET
Batman’da planlanan 1100 dekarlık Tarıma Dayalı Sera OSB’nin yatırım programına alınması ve enerji altyapısı çalışmalarına yönelik bir ziyaret gerçekleştirildi
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Strateji ve Bütçe Uzmanı Gözde Dalkıran ile CW Enerji Isı Pompası Genel Müdürü Halil Şevik, Batman Valisi Ekrem Canalp’i makamında ziyaret etti.
Ziyarette İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Tuncer ile İl Müdür Yardımcısı Dr. Reşat Çiftçi de hazır bulundu. Görüşmede, seracılıkta yüksek verim ve sürdürülebilir üretimi hedefleyen Sera Organize Tarım Bölgesi’nin teknik ihtiyaçları, enerji çözümleri ve altyapı planlaması detaylı şekilde ele alındı.
Planlanan GES, ısı pompası ve doğal gaz entegreli hibrit enerji sistemleri değerlendirilerek, sera işletmelerinin uzun vadede daha düşük maliyetle üretim yapmasını sağlayacak seçenekler üzerinde duruldu.
Toplantıda ayrıca Batman’ın tarımsal üretim kapasitesinin artırılması amacıyla hazırlanan 23 bin dönümlük gelişim alanındaki çalışmalar da görüşüldü. Bu alanın Sera Organize Sanayi Bölgesi ile entegre biçimde planlanarak kentin tarım ve gıda sektöründe bölgesel bir üretim üssüne dönüştürülmesi hedeflendi.
Batman’ın iklim avantajları, lojistik konumu ve yatırım odaklı yaklaşımı sayesinde modern seracılık için cazip bir merkez olma yolunda ilerlediği vurgulandı. Yetkililer, gerçekleştirilen ziyaretin hem enerji yatırımlarının netleştirilmesi hem de projenin yatırım programına alınması açısından kritik önem taşıdığını belirtti.
Vali Ekrem Canalp, proje tamamlandığında bölge ekonomisine yüksek katma değer sağlayacağını, özellikle kadın istihdamında ciddi artış beklediklerini ifade etti. Valilik ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda hızla ilerleyen projenin, çiftçiler ve yatırımcılar için önemli fırsatlar doğuracağı kaydedildi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Ticaret Borsası’ndan İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek
- 02İŞ DÜNYASI İLE GÜÇ BİRLİĞİ
- 03BATMAN PETROL GAZETESİ 23 YAŞINDA
- 04NASIROĞLU’NDAN ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NE ZİYARET
- 05İL BAŞKANI ÇETİN “BEN DEĞİL BİZ ANLAYIŞIYLA SAHADAYIZ”
- 06VALİ CANALP, SASON’DA VATANDAŞLARLA İFTAR YAPTI
- 07GERGERLİ, BAŞKAN DEMİR’İ ZİYARET ETTİ
- 08SASON’DA ‘YAŞAYAN KÜTÜPHANE’ HİZMETE AÇILDI
- 09BAYRAM ÖNCESİ GIDA DENETİMLERİ ARTIRILDI
- 10İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KADINLARA ANLAMLI ZİYARET
- 1127 YILLIK FİRAR JASAT TAKİBİYLE SONA ERDİ
- 12AMATEM’İN ÇİVİ ÇAKMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 13“HEP BİRLİKTE ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”
- 14BİR KALP BİN UMUT DERNEĞİ’NDEN 400 KİŞİLİK İFTAR PROGRAMI
- 15Batman’da Doğayla Buluşan Gönüllü Topluluk: BATMAN Hiking Club




Henüz Yorum yok