ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN SESİ BATMAN’DAN YÜKSELDİ
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN SESİ BATMAN’DAN YÜKSELDİ
DEVA Partisi İl Başkanı Şehmus Yılmaz, “Bu adaletsizlik daha fazla görmezden gelinemez” dedi. DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, eğitim camiasının temel taşlarından biri olan ücretli öğretmenlerin maruz kaldığı çalışma koşullarına ilişkin dikkat çekici bir açıklamada bulundu. Yılmaz, ücretli öğretmenlerin hem maddi hem de manevi anlamda ciddi sıkıntılar yaşadığını belirterek Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulundu.
“EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYORLAR”
Yılmaz, yaptığı açıklamada ücretli öğretmenlerin büyük bir fedakârlıkla eğitim sistemine katkı sunduğunu ancak bu emeğin karşılığını alamadıklarını söyledi. “Bu öğretmenlerimiz, düşük ücretlerle, sigorta gün sayısı eksikliğiyle ve neredeyse hiçbir sosyal hakka sahip olmadan görev yapıyor. Nöbet ücreti alamıyor, mazeret izni hakları yok, öğretmen kimlik kartları dahi verilmiyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil” ifadelerini kullandı. Ücretli öğretmenlerin karşı karşıya kaldığı zorlukların yalnızca çalışma saatleriyle sınırlı olmadığını belirten Yılmaz, özellikle hastalık, ailevi zorunluluklar ya da refakat gibi durumlarda ücret kesintilerinin yapıldığını, bu uygulamanın hem insan haklarına hem de iş etiğine aykırı olduğunu dile getirdi. Ayrıca maaş promosyonları ve diğer sosyal yardımlardan da mahrum bırakıldıklarına dikkat çekti. Yılmaz, öğretmenliğin sadece bir meslek değil, toplumun inşasında rol oynayan kutsal bir görev olduğunu vurgulayarak, “Eğitim sistemimizin sürekliliği için özveriyle çalışan ücretli öğretmenlerimizin bu derece görmezden gelinmesi, mesleğin saygınlığına da gölge düşürüyor. Bu adaletsizlik artık son bulmalı” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunan Yılmaz, ücretli öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi, sosyal güvenceye kavuşturulmaları ve öğretmenlik mesleğine yakışır şartlarda çalışmalarının sağlanması gerektiğini ifade ederek, “Ücretli öğretmenlerimizin yaşadığı sorunlar tüm eğitim sistemini etkiliyor. Bu sadece onların değil, öğrencilerimizin ve ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir meseledir” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ
- 02BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR
- 03ÖHD’DEN ROJAVA'DAKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 04HASANKEYF’TEN KOZLUK’A BATMAN TURİZMİ VİTES YÜKSELTTİ
- 05GENÇ ASKON BATMAN’DA GÖREV DEĞİŞİMİ
- 06BATMAN’A YENİ YEŞİL ALANLAR KAZANDIRILACAK
- 07TEKİN, MAZBATASINI ALDI
- 08TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN ROJAVA AÇIKLAMASI
- 09SOKAK LEZZETLERİ ŞENLİĞİ ŞEHRİ SARACAK!
- 10YAŞAR “TÜRKİYE’DE YAŞAYAN HER KÜRT’ÜN KALBİ ROJAVA’DA ATIYOR”
- 11BATMAN MEDYA GAZETESİ 24 YAŞINDA
- 12BURAK GROSS 5. YILINI COŞKUYLA KUTLADI, ÜÇÜNCÜ ŞUBE MÜJDESİ VERİLDİ
- 13BATMAN ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ AMED DEPLASMANINA HAZIR
- 14ZAMLAR PEŞ PEŞE GELMEYE DEVAM EDİYOR
- 15KESK BATMAN’DAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ




Henüz Yorum yok