"ALTIN YÜREKLERLE TARİHE DERİN DALIŞ"
Batman Üniversitesi ‘Altın yüreklerle tarihe derin dalış’ projesine imza attı
Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ve DİKA finansmanında gerçekleştirilen “Altın Yüreklerle Tarihe Derin Dalış” projesi Batman Üniversitesi, Batman Belediyesi ve Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından imzalandı.
TRC3 Bölgesinde ve kalkınmada öncelikli iller arasında bulunan Batman il merkezi ve ilçelerindeki dezavantajlı grupta yer alan madde bağımlıları ile kırsal bölgede yaşayan köy çocuklarının sahip oldukları eşitsizliğin ortadan kaldırılması, toplumsal bütünleşmenin sağlanması projenin amaçları arasında yer alıyor.
Proje Batman ilinde yüzme bilen dezavantajlı 18-35 yaş aralığındaki 20 kişi, yüzme bilmeyen dezavantajlı 14-27 yaş aralığındaki 25 kişi ve Hasankeyf kırsalında yaşayan, dezavantajlı 12-17 yaş aralığındaki 300 ortaokul-lise öğrencisini kapsıyor. Proje kapsamında Su Sporları Merkezinin oluşturulması, A Tipi Bağımlılıkla Mücadele Merkezi oluşturulması, Altın Yürekler Spor Kulübü kurulması, dalış kursu, cankurtaran kursu, ebru kursu, resim kursu, A1 düzey İngilizce kursu açılması ve 10 ay süreyle dalış ve yüzme eğitimi verilmesi planlanıyor.
Batman ilinde genç nüfusun çoğunlukta olduğunu ancak sportif ve kültürel faaliyetlerin yetersizliğinin yanında işsizliğin gençleri olumsuz etkilediğini söyleyen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, sosyoekonomik sorunların gençleri madde bağımlılığına ve il dışına göçe teşvik ettiğini belirtti.
Projenin amacının bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak olduğunu kaydeden Rektör Demir, proje ile sular altında kalan tarihi Hasankeyf ilçesini su sporlarıyla ön plana çıkarmayı hedeflediklerini dile getirerek hem bağımlılıkla mücadelede hem de Batman ilinin tanıtılması ve gelişiminde projenin çok önemli olduğuna dikkat çekti.
Bu projenin madde bağımlılığı ile mücadele ve toplumsal eşitsizliğin azaltılması konusunda büyük katkılar sunacağını ifade eden Prof. Dr. İdris Demir, gençlerin sosyal yaşama uyumlarına ve bağımlıkla mücadelelerine destek vereceklerini söyledi.
TRC3 bölgesinde yer alan Batman ilinin kalkınması için tüm engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Rektör Demir, üniversite olarak gençlerin karşılaştıkları sorunlarla mücadelede rol oynayacaklarını vurguladı.
Proje kapsamında verilecek olan eğitimlerde akademik desteğin sağlanacağını anlatan Rektör Demir, dezavantajlı gençlerin enerjilerini olumlu yönde dönüştürmeleri gerektiğini ve bu tür projelerin enerjilerini dönüştürmek için büyük bir fırsat olduğunu kaydetti.(İLKHA)
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“BAYRAMLAR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN EN GÜÇLÜ SEMBOLÜDÜR”
- 02BAKAN ŞİMŞEK VE KAYA’DAN BATMAN TEŞKİLATINA EKONOMİ SUNUMU
- 03BELEDİYE, YOLDA OLAN VATANDAŞLARI MİSAFİR ETTİ
- 04BELEDİYE VEZNELERİ BAYRAMDA DA AÇIK OLACAK
- 05BELEDİYE BAYRAM TEMİZLİĞİNE ERKEN BAŞLADI
- 06CANALP: GÖNÜLLERE DOKUNMAYI İHMAL ETMEYELİM
- 0718 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENLE KUTLANDI
- 08“300 BİN VATANDAŞIMIZI İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTURDUK”
- 09YETİM ÇOCUKLARA ANLAMLI DESTEK
- 10KIZILAY RAMAZAN BOYUNCA 3 BİN AİLEYE ULAŞTI
- 11BAYRAM NAMAZI SAATİ BELLİ OLDU
- 12MEZARLIKLARA EK SEFER KARARI
- 13EVLİLİK KREDİSİ ALAN ÇİFTLERE EĞİTİM DESTEĞİ
- 14OTELDE UYUŞTURUCU TİCARETİNE DARBE
- 15PEKDEMİR BATMAN’DA GENÇLERLE İFTARDA BULUŞTU




Henüz Yorum yok