TMMOB BATMAN İKK’DAN UYDU KENT TEPKİSİ
Batman’da planlanan uydu kent projeleri ve yeni imar alanlarına ilişkin tartışmalar gündemdeki yerini korurken, TMMOB Batman İl Koordinasyon Kurulu (İKK) konuya dair önemli açıklamalarda bulundu.
Kurul, söz konusu projelerin halkın, meslek odalarının ve uzmanların katılımı olmadan yürütüldüğüne dikkat çekti. TMMOB Batman İKK tarafından yapılan açıklamada, kent merkezindeki mevcut sorunlar henüz çözülmemişken, yeni alanlarda imar projelerine başlanmasının düşündürücü olduğu vurgulandı.
“UYDU KENTLER ŞEFFAF YÜRÜTÜLMÜYOR”
Açıklamada, altyapı ve yol eksikliklerinin sürdüğü, her gün yaşanan ihmaller sonucu yurttaşların üst geçit ve asansör eksikliği nedeniyle hayatlarını kaybettiği bir ortamda, siyasi gündemin aniden uydu kent projelerine yönelmesinin kamuoyunda soru işaretleri yarattığı ifade edildi. Kurul, bu projelerin hangi gerekçelerle ve hangi kriterlere göre seçildiğini, arazilerin kimlere ait olduğunu ve projelerin kamu yararına mı yoksa ranta mı hizmet ettiğini sorguladı. TMMOB Batman İKK, süreçle ilgili gerekli teknik ve hukuki çalışmaları yapacaklarını, konunun takipçisi olacaklarını ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın açıklamalarıyla süreci şeffaf şekilde paylaşacaklarını belirtti.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01CANALP: GÖNÜLLERE DOKUNMAYI İHMAL ETMEYELİM
- 0218 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENLE KUTLANDI
- 03“300 BİN VATANDAŞIMIZI İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTURDUK”
- 04YETİM ÇOCUKLARA ANLAMLI DESTEK
- 05KIZILAY RAMAZAN BOYUNCA 3 BİN AİLEYE ULAŞTI
- 06BAYRAM NAMAZI SAATİ BELLİ OLDU
- 07MEZARLIKLARA EK SEFER KARARI
- 08EVLİLİK KREDİSİ ALAN ÇİFTLERE EĞİTİM DESTEĞİ
- 09OTELDE UYUŞTURUCU TİCARETİNE DARBE
- 10PEKDEMİR BATMAN’DA GENÇLERLE İFTARDA BULUŞTU
- 11YAYA ÜST GEÇİDİ GÜÇLENDİRİLİYOR
- 12HABİZBİNİ DERNEĞİ PROJELERİNİ AÇIKLADI
- 13YENİDEN REFAH BATMAN İL TEŞKİLATI BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 14PLASTİK POŞET DENETİMİ: 251 BİN TL CEZA
- 15AFRİN’DE ÇADIRLAR BU YARDIMLA ISINDI




Henüz Yorum yok