
Pandemi psikososyal destek birimleri hizmette
Coronavirus ile mücadele sürecinde vatandaşların bu süreçteki kaygı ve streslerini en aza indirebilmek için oluşturulan Pandemi Psikososyal Destek Birimleri hizmet vermeye başladı.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, “Coronavirus ile mücadele sürecinde vatandaşların bu süreçteki kaygı ve streslerini en aza indirebilmek ve psikolojik destek sağlamak amacıyla Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Pınarbaşı Sağlıklı Hayat Merkezi, 19 Mayıs Sağlıklı Hayat Merkezi ile Hürriyet Sağlıklı Hayat Merkezlerimizde Psikososyal Destek Birimleri oluşturuldu. Psikolog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişimci alanlarında uzman sağlık çalışanı görevlendirilmiş olup, her gün mesai saatleri (08.00-17.00) arasında hizmet verilecektir." dedi.
Birimin pandemi boyunca hizmet vermeye devam edeceğini belirten Pamukçu, "Psikososyal Destek Birimlerimizde; salgın hastalık sürecinde ortaya çıkabilecek olası psikolojik tepkiler, pandemi sürecindeki belirsizlik, karantinanın getirdiği yalnızlık hissi, kendinizi iyi hissetmek için neler yapabileceğiniz, çocuğunuza virüsü nasıl anlatacağınız, geleceğe yönelik umutsuzluk, korku, endişe, çaresizlik, kaygı, eski alışkanlıklara özlem, konsantre olamama, hatırlamada güçlük, karar verememe, olumsuz düşüncelere odaklanma gibi endişe yaşayanlara psikolojik ve sosyal destek hizmeti verilmektedir. Sosyal çalışmacılar ile çocuk gelişimciler tarafından ayrıca pandemi sürecinde başta gebeler olmak üzere, engelli, yaşlı bakıma muhtaç çocuğu olan bireylerin sorunlarına yönelik psikososyal destek hizmeti de sunulmaktadır. Destek talebinde bulunan vatandaşlarımız, 0488 221 02 95/212 85 79/213 62 04 /231 44 79 ve 530 148 61 46 iletişim numaralarından danışmanlık hizmeti alabilirler. Bir telefon kadar yakınınızda olan Psikososyal Destek Ekiplerimiz pandemi boyunca hizmet vermeye devam edecektir.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİNDEN ERKEN TEŞHİS SEFERBERLİĞİ
- 02ÖĞRENCİLER PETROL FIRIN ÜRETİM TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ
- 03Batman Sivil Toplum Kuruluşlarından Gazze için ortak açıklama
- 04EKMEN, “DEVLET, ÇİFTÇİNİN İŞÇİLİK YÜKÜNÜ PAYLAŞMALI”
- 05KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE FARKINDALIK ÇALIŞMASI
- 06Belediyede fidan dikim mevsimi başladı
- 07“Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı” toplantısı yapıldı
- 08DÜNYA HASTANESİ’NDE SEREBRAL PALSİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ
- 091.399 KG SERA GAZI SALINIMI ÖNLENDİ
- 10Batman Müftülüğü'nden engellilere destek
- 11HOLLANDALI SÜRYANİ HEYETİ MOR KURYAKOS’U GEZDİ
- 12“İKTİDAR GAZZE KONUSUNDA SAMİMİ DEĞİL”
- 13TPAO BATMAN PETROLSPOR ATLETİZM SEÇMELERİNE İLGİ
- 14NASIROĞLU “TERÖRSÜZ TÜRKİYE’NİN YANSIMALARINI YAŞIYORUZ”
- 15BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI STK ZİYARETLERİ
Henüz Yorum yok