
Hafızlık ve taç töreni yapıldı
Batman İl Müftülüğüne bağlı Necat Nasıroğlu Yatılı Kız Kur’an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için hafızlık merasimi yapıldı. Hafızlık eğitimini başarı ile tamamlayıp mezun olan ve 13 kız öğrenciye Hafızlık Belgesi takdim edildi.
Hafızlık belge ve taç merasiminde konuşma yapan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, "Hafız, yürüyen ve konuşan Kur'an-ı Kerim'dir. Hafız mukaddes vahiy yükünü taşıyandır. Kur'an hafızalı başka gölge bulunmayan günde Allah'ın gölgelendireceği kişilerdir. Rabbimizin kitabına dört elle sarılan, sıcak, soğuk, gece gündüz demeden rahlenin başında sabır ve sebatla ilahi vahyi ezberleyen hafızları kutluyorum. Öğrendiklerini yaşama aktarmalarını diliyorum." dedi.
Taç töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, ise "Bildiğiniz gibi Kur'an, yirmi üç yıllık bir sürede Hak katından Cebrail (a.s) aracılığıyla indirilen İlâhi bir kelâmdır. Hz. Peygamber zamanında vahiy kâtiplerince yazılan ve sahabelerce ezberlenen ilâhî kelâm, Hz. Ebu Bekir devrinde mushaf hâline getirilerek muhafaza altına alınmış, Hz. Osman zamanında çoğaltılarak İslâm memleketlerine gönderilmiş ve böylece hem lâfzıyla hem hattıyla koruma altına alınmıştır. Kur’an-ı Kerim hidayet rehberi olarak, bizlere dünya hayatını öğretmek için gönderilmiştir. Peygamberimiz (s.a.v) de onu bizlere açıklamıştır. Hz Aişe validemize, Peygamberimizin ahlâkı nedir diye sorulduğunda Hz. Aişe, 'Siz hiç Kur’an okumuyor musunuz? O’nun ahlakı Kur'an-ı Kerim'dir' diye cevap vermiştir."dedi.
Konuşmasının devamında Akbulut, "Gerçek anlamda Müslüman olmak için Kur’an-ı Kerim’in getirdiği hükümleri öğrenmemiz ve hayatımızda tatbik etmemiz gerekmektedir. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek, dini mübin İslami öğrenmektir. Peygamberimiz (s.a.v) 'Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir.' buyurmuştur. Bu sebeple, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek, öğretmek, okumak, anlamaya çalışmak en faziletli amellerdendir."ifadelerini kullandı.
Konuşmaların, öğrencilerin okuduğu Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin ardından hafızlık eğitimini tamamlayan ve belgelerini alan öğrencilere taç giydirildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Milletvekili Nasıroğlu, “Batman büyükşehir olma yolunda ilerliyor”
- 02BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK İÇİN BULUŞTULAR
- 03Başkan Kaplan, “Sosyal konut projesinde esnafa pozitif ayrımcılık yapılmalı”
- 04İNOVATİF BÜFE VE TEMİZ TUVALET PROJESİ YAYGINLAŞIYOR
- 05MÜSİAD BATMAN’DAN DOST MECLİSİ TOPLANTISI
- 06YENİ NESİL OTOBÜS DURAKLARININ KURULUMU BAŞLADI
- 07DİCLE NEHRİ’NDE KAÇAK AVCILIĞA GEÇİT YOK
- 08BATMAN’DA “SUMUD’A SELAM, İSRAİL’E LANET” MİTİNGİ
- 09BİR ÇAĞRI, BİR SAHAYA DÖNÜŞTÜ
- 10ÖZEL İDARE PERSONELİNE 89 BİN TL PROMOSYON MÜJDESİ
- 11“İMZAM VAR” KAMPANYASI BATMAN’DA BAŞLADI
- 12BATMAN’IN SUYU TEHLİKEDE !
- 13HASANKEYF’TE SU, DOĞA SPORLARI VE TURİZM FESTİVALİ COŞKUSU
- 14EMLAK KATILIMDAN ESNAFA DESTEK
- 15YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok