"HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ"
Batman İl Müftülüğü tarafından yatılı hafızlık Kur'an kurslarında hafızlığını tamamlayan 41 kız talebe için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.
Batman İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen icazet merasimine; Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut, İl Müftüsü Turgut Erhan, Kur'an kursu öğreticileri, öğrenciler, aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Müftü Erhan, hafız talebeleri ve ailelerini tebrik etti.
Kur’an-ı Kerim’in insanları kurtuluşa, sevgiye, saygıya ve kardeşliğe çağırdığını söyleyen Erhan, “Kur’an, ayetlerinin okunup incelenmesi, içindeki hükümlerinin tatbik edilmesi için gönderilmiştir. Cihan tarihi göstermiştir ki, insanlık en mesut ve bahtiyar dönemlerini ilahi kitapların izinde ve Peygamberlerin öncülüğünde yaşamıştır. Peygamberimiz (Aleyhisselam) ‘Size iki şeyi bırakıyorum. Onlara tabi olduğunuz müddetçe asla sıkıntıya uğramazsınız. Bunlar Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim ve benim sünnetimdir’ buyuruyor.” ifadelerini kullandı.
“Hafız, yürüyen ve konuşan Kur’an demektir”
Hafızın sadece Kur’an-ı Kerim’in kelimelerini, âyetlerini ezberleyen değil, aynı zamanda onun manasını kalbine ve ruhuna nakşeden, beynine alan ve gönül dünyasında seyreden kişi olduğuna işaret eden Erhan, şöyle devam etti:
“Kur’an-ı içine sindirmiş olan gerçek hafız, yürüyen ve konuşan Kur’an demektir. Zira Kur’an okumak en sevgiliyle konuşmaktır. Bir anlamda Cenab-ı Hakk’ın huzuruna çıkmaktır. Yüce kelamın her harfi, hafızların kurtuluşu için şahitlik edecektir. Kur’an hafızları başka hiçbir gölgenin bulunmadığı günde nebilerle birlikte Allah’ın gölgesindedirler.”
Sinevizyon gösterimi sonrasında konuşan Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut, "Hafızlık gerçekten çok faziletlidir. Cefası belki de zordur ama sonunda bereketi ile gelir ve toplum manevi huzura Kur'an'ın hikmet kaynağıyla ulaşabilir." dedi.
“Kur'an'ın yaşamlarda yükselmesi gerekir”
Allah’ın tüm yaratılmışların yegâne yaratıcısı olduğuna dair bir mühür olduğuna dikkati çeken Akbulut, Kur’an-a bağlılığın, okumanın ve hıfz etmenin kulluğu pekiştirmesi gerektiğini ifade etti.
Akbulut, “Kur’an’ın ilk ifadesi olan ‘ikra’ kelimesini aklederek okumak gerekir. Bu sebeple bu emrin, kendimizi ve tüm alemi ibret ve hikmet nazarı ile yeniden keşfetmemizi emrediyor. Kur'an-ı okumak ve anlamak, kinden, kibirden Kur'an'ın iç manasını kendisinden uzaklaştıracak her türlü hırstan, hasetten arınmasıdır. Evlerinizde Kur'an'ın sedalarının yükselmesi elbette çok büyük bir kazanç ama aynı zamanda Kur'an'ın yaşamlarda yükselmesi gerekir." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından 41 hafız talebeye taçları taktırılarak hafızlık belgeleri takdim edildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İLK KEZ SPOR HEKİMLİĞİ GELDİ
- 02BAŞKAN ÇETİN: “ALIN TERİ, MİLLİ GÜCÜMÜZ VE BİRLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR”
- 03VALİ CANALP’TEN 1 MAYIS MESAJI
- 04GÜNEY ÇEVRE YOLU İNCELENDİ
- 05TÜZÜN, “ÜRETİM VE İSTİHDAM OLMADAN REFAH ARTMAZ”
- 06BESO’DAN %15 İNDİRİMLİ SAĞLIK PROTOKOLÜ
- 07BEŞİRİ'DE SU SEVİNCİ
- 08LARVA MÜCADELESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 09BASKİ’DEN YOĞUN ALTYAPI MESAİ
- 10AK PARTİ’YE GENEL MERKEZ ZİYARETİ
- 11EMEKLİLERE SOSYAL ALAN PROJESİNE TÜED'DEN DESTEK
- 12DSİ KANALINDA DEV TEMİZLİK OPERASYONU
- 13CENGİZ İMREN'DEN PETROLSPOR'A ÖZEL ŞARKI
- 1428 TIR ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERİLDİ
- 15Bilgi yarışmasında kazananlar ödüllerini aldı





Henüz Yorum yok