Yeni bir kapanma ekonomiyi çökertir
Kentte vaka sayılarının her geçen gün artış göstermesi kısıtlama endişesini tekrar gündeme getirirken oda başkanları ve iş çevreleri Batman'ın ikinci bir kapanma veya kısıtlamayı kaldıramayacağı konusunda hemfikir.
Yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşlara "aşı" çağrısı yapan BATSO Başkanı Demir, hijyen kurallarına uyulması ve diğer tedbirlerin uygulanması konusunda da uyarıda bulundu.
"Aşı standı kuracağız"
Batman'da vaka sayılarının hızla arttığını belirten Demir, "Bütün ülkede tekrar Covid-19 patlaması yaşanıyor. Özellikle ilimizde çok yoğun bir artma söz konusu. Bunun için yaklaşık bir hafta önce 45 STK bir araya geldik. Aşağı yukarı Batman'daki bütün STK'ların ortak anlayışı üzerinde toplandık. Bunun içerisinde Batman'ın bütün renk ve fikirleri var. Yakında tekrar bütün STK'larla beraber, Diyarbakır Caddesi'nde hepimizin bir arada ve hepimizin logolarının bulunduğu bir stant kuracağız. Stantta en başta üyelerimiz, çalışanlarımız ve 2'nci doz aşısı gelenlere orda aşı yaptıracağız. Ekiplerimizin aşılarını orada yapacağız." dedi.
"Aşı hakkındaki olumsuz algı doğru değil"
Aşılar hakkında olumsuz algı ve söylentilerin yayılmakta olduğunu vurgulayan Demir, "Aşı hakkında sokakta dolaşan asılsız iddiaların doğru olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bugüne kadar değişik ülkelerden doktorların, bilim insanlarının ve bu iş için araştırma yapan insanların açıklamaları var. Bu aşıyı bize sağlık sektörü yapıyor. Sağlık sektörü hepimizden önce aşı oldu. Eğer aşıdan zarar görülürse sağlıkçılar olmazdı. Kısırlık yaptığı gibi iddiaların yalan olduğunu herkes çok iyi biliyor." ifadelerini kullandı.
"Yeni kısıtlamalar ekonomimizi çökertir"
Batman esnafının daha önceki kısıtlamalardan ciddi zarar gördüğünü vurgulayan Demir, "Bütün esnaf ve tacirlerimiz, özellikle hizmet sektörü daha önceki kapanmada çok ciddi zarar gördü. 2'nci bir kapanmayı ekonomik olarak kaldıramayız. 'Benim bağışıklık sistemim güçlü ben aşı yapmıyorum.' diyenler bir daha düşünsünler. Bir insanı katletmek bütün insanlığı kaybetmek gibidir. Bu vesileyle herkesi aşıya davet ediyoruz. Özelikle kampanyaya bütün Batman'ın destek vermesini bekliyoruz. İnşallah Batman bu konuda duyarlı davranır. Bir an önce kırmızı kategoriden çıkıp normal hayata döneriz." diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DOA İLE HEM ÇEVRE HEM VATANDAŞ KAZANIYOR
- 02KAYMAKAM ARSLANŞAHİN’DEN ÇARŞI ESNAFINA ZİYARET
- 03AĞAÇ VE FİDANLARA CAN SUYU
- 04HAŞEREYLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR
- 05KELOĞLAN PARKI’NDA YAZ AKŞAMINA MÜZİK VE EĞLENCE DAMGA VURDU
- 06BEŞİRİ’DE TOKİ KONUTLARINDA SONA YAKLAŞILDI
- 07YÖNETİCİ YETİŞTİRME PROGRAMI SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08BAKAN BAK “BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 09YAZ SPOR OKULLARINDA YÜZME HEYECANI
- 10DEM PARTİ'DEN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜYÜŞ”
- 11AK PARTİ’DEN COŞKULU DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
- 12HÜDA PAR’DAN KARMA EĞİTİME İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
- 13BAĞIMSIZ BATMAN GAZETESİ 2. YILINI KUTLADI
- 14FİRARİ HÜKÜMLÜ YOLCU MİNİBÜSÜNDE YAKALANDI
- 15ŞEYH HEVİNDA ZİYARETGÂHI RESTORE EDİLİYOR




Henüz Yorum yok