HUSUMETLİ AİLELER BARIŞTIRILDI
HEDEP’li Vekiller ve İl örgütü aileleri barıştırdı
HEDEP Batman il örgütü, husumetli iki ailenin barışmasını sağladı. Batman’da aralarında husumet bulunan Uçar ve Yılmaz aileleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Batman il örgütünün girişimleri sonucu barıştırıldı.
.jpg)
Batman’da geçtiğimiz aylarda iki genç arasında çıkan kavgada Ferhat Uçar adlı gencin yaşamını yitirmesi ile iki aile arasında başlayan husumet Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin devreye girmesiyle Uçar ve Yılmaz aileleri arasında yaptığı uzlaşı sonucu olayı ‘barış’la noktaladı. Roza düğün salonunda düzenlenen barış yemeğinde iki aile bir araya geldi. Barış yemeğinde buluşan iki ailenin fertlerinin yanı sıra DBP Eş Genel Başkanı ve HEDEP Batman Milletvekili Keskin Bayındır, eski Milletvekili Nizamettin Toğuç, görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkanları Songül Korkmaz, Mehmet Demir, HDP ve DBP il örgütleri, İHD Batman Şubesi, TJA aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi, Emek ve Demokrasi Grubu ve MEBYA DER hazır bulundu.
Barışın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Batman Milletvekili Keskin Bayındır, barışın önemine değindi. Bayındır, ”Halkımız kirli politikalara karşı tedbirini almalı. İçimizi yakan, bize yapılan saldırılar değil, ailelerin birbirine girmesi ve gencecik insanların yaşamını yitirmesidir. Kürtlerin birlik dışında başka alternatifleri yok. Birlik bizim kurtuluşumuz. Bu birliği bozacak oyunlara karşı duralım. Dünya savaş sürecinden geçiyor. Bu savaşta Kürtlerin birliği çok önemli. Birliğimize zarar verecek pratiklerden uzak duralım. Kirli politikalara araç olmayalım. Batman halkı kadim bir halk.
Bu halk öncülük etmeli. Bu tür olaylar ile gündeme gelmemeli. Bu yük hepimizin. Hep birlikte yurtseverliği, birbirimizi sevmeyi aşılayacağız. Bu kutsal pratikten hepimiz üzerimize düşeni yapalım” dedi.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TARIM ARAZİLERİNDE HOBİ BAHÇESİ DEVRİ BİTTİ
- 02SASON BALINDA HEDEF BÜYÜME VE KALİTE
- 03İHH’DEN 61 ÜLKEYE UZANAN KURBAN ORGANİZASYONU
- 04İL BAŞKANI ÇETİN; “UYUM İÇİNDE HİZMET ÖNCELİĞİMİZ”
- 05BELEDİYEDEN YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 06“ÇİFTÇİ VE ESNAF ALARM VERİYOR”
- 07FİNANS EVİ BASKINI : 4 KİŞİ TUTUKLANDI
- 08YENİ YATIRIM VE PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ
- 09“ADALETİN İZİNİ SÜRECEĞİZ”
- 10TARIM, GIDA VE HAYVANCILIK FUARI 22 EKİM’DE!
- 11KÖY YOLU KISA SÜREDE YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI
- 12“Tecrit ve ihlaller yaşam hakkını tehdit ediyor”
- 13ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ
- 14BATMAN’IN KALBİ ANKARA’DA ATACAK
- 15İŞKUR'DAN İLK ÇEYREKTE İSTİHDAM ATAĞI




Henüz Yorum yok