112 Acil Servis, Asılsız Çağrılardan Rahatsız
Batman'da zamanla yarışan 112 Acil Kontrol ve Komuta Merkezi'ndeki çağrı hattına gelen asılsız ve komik çağrılar tepkilere neden oluyor. 2015 yılında 1 milyon 571 bin kişinin ihbarda bulunduğu 112 Kontrol Komuta Merkezi'ne günlük yapılan 5 bin çağrıdan 4 bin 900'ünün asılsız ve gereksiz olduğu bildirildi.
Her gün binlerce çağrıya cevap vererek acil vakalarda hayat kurtarıcı rol üstlenen Batman 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi çalışanları, çağrı merkezini meşgul eden asılsız ve ilginç ihbarlar nedeniyle zorluk yaşıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçı, 300 personel, 20 istasyon ve 38 ambulansla hizmet verdiklerini belirterek, "112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'ne 2015 yılında toplam 1 milyon 571 bin çağrı aldık. 2016 Mayıs ayı içerisinde ise 462 bin 841 çağrı geldi, bu çağrıların yüzde 98'i asılsız. Asılsız gelen çağrılar bizim iş akışımızı olumsuz etkiliyor. Personelimizin konsantrasyonu dağılıyor." dedi.
"112, SADECE ACİL VAKALARDA ARANMALIDIR"
Gereksiz çağrıların, acil servis ekibinin müdahale etmesi gereken gerçek vakalara ulaşmayı aksattığını vurgulayan Dr. Bodakçı, 112'nin sadece acil vakalarda aranması gerektiğini hatırlattı. Dr. Bodakçı, "Bütün bu asılsız ihbarlar personelimizin işini zorlaştırdığı gibi sağlık hizmetlerinin acil, hızlı, güvenilir ve kesintisiz olarak çalışma ilkesini sekteye uğratıyor. 24 saat ambulans hizmeti verirken, gereksiz ihbarlar bizim en fazla karşılaştığımız sorunlardan bir tanesidir. Acil müdahalelerde zaman çok önemli olduğundan asılsız ihbarlar zaman kaybına yol açıyor." diye konuştu.
"ŞEBEKEM ÇEKMİYOR.. AİLEME ULAŞABİLİR MİSİNİZ?"
Komuta merkezine gelen çağrıların binlercesinin asılsız veya 112'yi ilgilendirmeyecek konular olduğunu söyleyen 112 Kontrol Komuta Merkezi doktorlarından Mehmet Parlak, "112 çağrı merkezi olarak zamanla yarışıyoruz. Meşguliyet sırasında gerçek vaka dediğimiz gerçek hastanın 112'ye ulaşma imkanı zorlaşmakta. Bu sorumluluk altında 112 aranması gerekmektedir. Acil olmayan hiçbir durumda 112'nin aranmaması gerekiyor. Birçok kez ilginç diyaloglar yaşıyoruz. Mesela, ineğim doğum yaptı ambulans gönderebilir misiniz? Şebekem çekmiyor, aileme ulaşabilir misiniz? Kedi ağaca çıktı, gelip indirebilir misiniz? Evlenme teklifi yapıyorlar. Böyle gereksiz ve komik çağrılarla karşılaşıyoruz." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TARIM, GIDA VE HAYVANCILIK FUARI 22 EKİM’DE!
- 02KÖY YOLU KISA SÜREDE YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI
- 03“Tecrit ve ihlaller yaşam hakkını tehdit ediyor”
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ
- 05BATMAN’IN KALBİ ANKARA’DA ATACAK
- 06İŞKUR'DAN İLK ÇEYREKTE İSTİHDAM ATAĞI
- 07BASKİ EKİPLERİNDEN YOĞUN ALTYAPI MESAİSİ
- 08DEM HEYETİNDEN HASTANE ZİYARETİ
- 0923 NİSAN COKUYLA KUTLANDI
- 10500 BİN ÖĞRETMENE ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ
- 11VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 12METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 1323 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 14TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 15ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”




Henüz Yorum yok