KESK "KAŞIKLA VERİLENLER, KEPÇE İLE GERİ ALINIYOR"
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kadın Sekreteri Döne Gevher, beraberindeki heyetle Medya Gazetesini ziyaret ederek, 30 Kasım’da yapacakları bütçe mitingine herkesi davet etti.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kadın Sekreteri Döne Gevher, beraberindeki heyetle Batman Objektif Gazetesini ziyaret ederek, 30 Kasım’da yapacakları bütçe mitingine herkesi davet etti.
KESK Kadın Sekreteri Döne Gevher’e gazete ziyaretinde SES Genel Başkanı Mehmet Sıddık Akın, BTS MYK üyesi Nazım Sarsılmaz ve SES Batman Şube Başkanı Cihan Tüzün de hazır bulundu. 30 Kasım’da Ankara’da gerçekleştirecekleri miting çalışmaları kapsamında 56 ilde çalışma yürüttüklerini belirten Gevher, “6 Heyet olarak bütçe mitingini örgütleme çalışmaları kapsamında 56 şehrimizi dolaşıyoruz. Bugünde Batman’dayız. Ekim ayının ortalarından sonra bir bütçe dönemi başlıyor. Aralık’ın ortaları gibi de bütçe süreci bitiyor. Yani 60 günlük bir sürece yayarak, aslında ülkenin bir bütün kaynakları değerlendiriliyor. Bu kaynakların nereye dağıtılacağı, hangi oranda dağıtılacağı üzerinden bir tartışma yürütülüyor. Ama bu dağıtım süreçlerinde bizim karşı karşıya kaldığımız bazı haksızlıklar olduğunu, emekçilerin taleplerinin, halkın taleplerinin görülmediğini, bu talepleri en yüksek sesle hep birlikte dillendirmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz” dedi.
“VERGİDE ADALETSİZLİK GİDERİLMELİ”
Bütçe ile ilgili taleplerini Ankara’da yapacakları büyük mitingle haykıracaklarını belirten Gevher, “Bir bütçe oluşum sürecinde aslında bizim vergilerimizle bu bütçenin oluştuğunu, vergilerimizle oluşan bir bütçenin dolaylı ya da dolaysız vergilerden oluşan bu bütçenin emekçilere, kamusal hizmetlere ayrılması gerektiğini, halkın sağlıklı, nitelikli, anadilinde bir kamu hizmetini alabileceği şekilde sağlık ve eğitim başta olmak üzere hizmetlerin yaygınlaştırılması gerektiğini, kamuda çalışan emekçilerin yaşanabilir, yoksulluk sınırının üstünde, insanca yaşayabileceği bir ücret talebini, vergide adaletsizliğin giderilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 02ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 03SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 04EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 05BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 06ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 07BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 08Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti
- 09OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 10DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 11M. FEYYAZ EKMEN VEFATININ 5. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
- 12AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI İNCELENDİ
- 13CEM ŞİVAN ERGÜL SARAYBOSNA’DAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ
- 142 GÜNDE 12 KAMYON ATIK TAŞINDI, 50 TONLUK TEMİZLİK YAPILDI
- 15Yedi-İki Robotik ve Teknoloji Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu




Henüz Yorum yok