CÜNEYT AYDINLAR'IN AKIBETİ SORULDU
İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi ile kayıp yakınları, eylemlerinin 672’nci haftasında Gülistan Caddesinde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.
Yapılan eylemde 20 Şubat 1994 tarihinde İstanbul’un Bakırköy ilçesinde gözaltında kaybedilen Cüneyt Aydınlar'ın akıbeti soruldu. Basın açıklamasını okuyan İHD Batman Şube Sekreteri Rezan Baytar, “İnsan hakları savunucuları ve kayıp aileleri olarak her Cumartesi düzenlediğimiz ‘Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın’ barışçıl anma eylemimizin bu haftasında kayıplarımızın faillerinin bulunması ve yargılanması için yine bu alanda bir aradayız. 20 Şubat 1994 yılında İstanbul Bakırköy ilçesinde gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Cüneyt Aydınlar’ın akıbetini sormak için toplandık.
Ne yazık ki devlet bugüne kadar gözaltında kaybedilenlerin akıbetini açığa çıkartacak ve onları kaybedenleri ve insanlığa karşı suç olan bu kaybedilmelerde sorumluluğu olanların yargı önünde hesap vermesini sağlayacak bir adalet sistemini devreye sokmadı. Biz biliyoruz ki susmak kaybedenleri cesaretlendiren politik bir tercihtir, susmayacağız. Adalet ve hakikat arayışımızda ısrarcı olacağız. Asıl kaybedilmek istenen insanlığımızdır, bu yüzden insanlık onurunu her daim sahipleniyor olacağız. Gözaltında kaybedilen insanların akıbetlerinin araştırılmasını, faillerinin bulunup yargılanmasını ülke tarihinin karanlık sayfalarına ışık tutulmasını ve bu kara lekenin bir an önce temizlenmesi için gerekli adımların atılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TARIM ARAZİLERİNDE HOBİ BAHÇESİ DEVRİ BİTTİ
- 02SASON BALINDA HEDEF BÜYÜME VE KALİTE
- 03İHH’DEN 61 ÜLKEYE UZANAN KURBAN ORGANİZASYONU
- 04İL BAŞKANI ÇETİN; “UYUM İÇİNDE HİZMET ÖNCELİĞİMİZ”
- 05BELEDİYEDEN YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 06“ÇİFTÇİ VE ESNAF ALARM VERİYOR”
- 07FİNANS EVİ BASKINI : 4 KİŞİ TUTUKLANDI
- 08YENİ YATIRIM VE PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ
- 09“ADALETİN İZİNİ SÜRECEĞİZ”
- 10TARIM, GIDA VE HAYVANCILIK FUARI 22 EKİM’DE!
- 11KÖY YOLU KISA SÜREDE YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI
- 12“Tecrit ve ihlaller yaşam hakkını tehdit ediyor”
- 13ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ
- 14BATMAN’IN KALBİ ANKARA’DA ATACAK
- 15İŞKUR'DAN İLK ÇEYREKTE İSTİHDAM ATAĞI




Henüz Yorum yok