“Şehirler ve Kültürler” projesi kapsamında 400 öğrenci geziye gönderilecek
Türkiye’nin 81 ilinde düzenlenecek olan gezi programları ile tarihi ve kültürel yönden zengin olan il ve ilçeleri daha yakından tanıyıp, gençler arasında diyalogu arttırmak amacıyla düzenlenen “Şehirler ve Kültürler- Yörelerimiz” projesi kapsamında Kozluk ilçesinden 400 öğrenci çevre illeri gezme fırsatı bulacak.
14-29 yaş grupları için günübirlik düzenlenecek olan proje özellikle kırsal kesimde yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan gençleri de kapsıyor.
Bakanlık bünyesinde hizmet vermekte olan Kozluk Gençlik Merkezi öncülüğünde şu ana kadar 126 kişi Van, Diyarbakır, Batman, Elazığ, Şanlıurfa ve Mardin gibi illere gezi için gönderildi.
Gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllülük gücü artan bir gençlik yetiştirmek amacını güttüklerini söyleyen Kozluk Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Rüzgar, bu proje kapsamında Kozluk’tan 3 otobüs kaldırdıklarını söyledi.
Projelerinin, 14-29 yaş arasında bulunan gençleri, şehir dışına çıkmayan, komşu iline gidemeyen ve başka şehirlere ulaşma imkânı olmayan öğrencileri başka şehirler ve kültürlerle tanıştırmayı ve onlara bilgi birikimini aktarmayı, onlarla kardeşlik ve huzur içinde yaşamayı amaçladıklarını belirten Rüzgar, “Biz bu gençlerimizi seçerken 14-29 yaş dediğimiz gruptan seçiyoruz. Bu proje 2 aylık bir periyot içerisinde gerçekleşiyor. Yalnız bu gezi 300 kilometre sınırları içerisinde düzenleniyor. Yani Kozluk'tan Mardin’e, Van’a, Elazığ’a, Diyarbakır’a gidebiliyoruz. 81 ilde düzenlendiği için herkes komşu ilde komşu yörelerini ziyaret etme imkânı bulabiliyor. Özellikle maddi durumu düşük ve kırsalda yaşayan öğrencileri amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“GAZETECİLER ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREV YAPIYOR”
- 02Başkan Kaplan, Ulusal Market Zincirleri Esnafı Zor Durumda Bırakıyor
- 03BATMAN 50 YILLIK MASTER PLANA GEÇTİ
- 04ÇİFTÇİ, ''ESNAFIN SORUNLARI ANKARA'DA GÜNDEMDE''
- 05İTÜ İLE BATMAN ARASINDA ULAŞIM İŞ BİRLİĞİ
- 06NECAT NASIROĞLU MEZARI BAŞINDA DUALARLA ANILDI
- 07BESOB Başkanı Kaplan, “Esnafa Konut Projesine TESK’ten destek”
- 08EKMEK TARİFESİ GÜNCELLENDİ
- 09BESO’DAN ESNAFA SOMUT DESTEK: İNDİRİMLİ ARAÇLAR TESLİM EDİLDİ
- 10KAR TEMİZLEME VE TOPLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 11‘’BİZ KOLTUK İÇİN DEĞİL, HİZMET İÇİN GELİYORUZ’'
- 12CEMAL KAYA “HEM MENTAL HEM FİZİKSEL AÇIDAN KAZANIMLI BİR KAMP OLDU”
- 13Rojava saldırılarını protesto ettiler
- 14İŞKUR’dan 2026’da büyük destek : Engelli ve eski hükümlülere iş kurma hibesi
- 15“GAZETECİLİK BİR KAMU GÖREVİDİR”




Henüz Yorum yok